iStock
Volledig scherm
PREMIUM
© iStock

Poetsen kan uw gezondheid ernstige schade toebrengen

Een kraaknet huis? Daar riskeert de poetsvrouw haar leven voor. De lucht in huis- boordevol giftige stoffen afkomstig van javel, zeep en reinigingssprays- is vijf keer meer vervuild dan buiten. "Verluchten is de boodschap", waarschuwen experts.

12 reacties

  • Eida Lam

    6 jaar geleden
    Mia, dat heb ik nooit ook maar voor één moment gedacht over poetspersoneel, integendeel zelfs, ik ben die mensen heel dankbaar.
  • Marlies Schoefs

    6 jaar geleden
    Als je via een poetsdienst werk mag je niet met javel ed werken
  • Dirk Desmet

    6 jaar geleden
    Wat een geluk dat ik nog leef met wat ik allemaal lees. Tzal me niet weerhouden om mijn huis proper te houden, en deuren en ramen gaan hier op tijd open om te verluchten. Liever zo, dan in een zwijnestal leven, lijkt mij ook niet gezond.
  • boud bram

    6 jaar geleden
    Werken tot je 67 jaar schade je gezondheid ook
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Anti-calc is één van de meest toxishe producten, voor gebruik alles open zetten en zo weinig mogelijk inademen. Trouwens nieuwe deodoranten (mini busjes) waar poeder inzit, zijn ook heel gevaarlijk voor de longen, het ding blijft in de longen plakken, daar ook dus spoten onder je oksels in een verluchte ruimte of ver van famillie.
  1. Odette, Joyce en Regina lieten hun DNA testen en dat veranderde hun leven: “Ik kreeg een lijst van 15 ziektes die ik nooit zou krijgen”
    PREMIUM
    5

    Odette, Joyce en Regina lieten hun DNA testen en dat veranderde hun leven: “Ik kreeg een lijst van 15 ziektes die ik nooit zou krijgen”

    Al zeker honderdduizend Belgen lieten hun DNA testen via commerciële (Amerikaanse) bedrijven als MyHeritage, Ancestry of 23andMe. Ze zijn een makkelijke, snelle en goedkope manier om in het verleden te duiken, maar wat hun handleiding niet vertelt: ze kunnen je hele leven op z’n kop zetten. Joyce, Odette en Regina deden er één — elk om hun eigen reden — en kwamen véél te weten: “Uit de test kwam: verhoogd risico op kanker. Twee jaar later kreeg ik de diagnose.”
  2. “Kinderen krijgen het vooral op hun gezicht, maar impetigo kan op je hele lichaam voorkomen”: dermatologe geeft advies over ‘krentenbaard’
    PREMIUM

    “Kinderen krijgen het vooral op hun gezicht, maar impetigo kan op je hele lichaam voorkomen”: dermatolo­ge geeft advies over ‘krenten­baard’

    Vooral bij kinderen zie je in de zomer vaak vuile korsten rond de neus, nadat ze een week met een snotneus hebben rondgelopen. Maar die infectie, die krentenbaard of impetigo wordt genoemd, komt niet alleen bij kinderen voor. Ook volwassen kunnen ze oplopen. Maar hoe krijg je dit? En hoe behandel je het best? Dermatoloog Els Van Autryve legt uit: “Je kan wondjes krijgen die niet goed genezen of etterende plekjes met korstjes en blaren erop, tot zelfs blaren op verschillende zones van het lichaam.”