Foto door Giuseppe Famiani via Unsplash
Volledig scherm
© Foto door Giuseppe Famiani via Unsplash

Na de maand zonder vlees en alcohol, barst met ‘Mei Plasticvrij’ de strijd tegen plastic afval los in ons land

Om de kolossale afvalberg veroorzaakt door plastic verpakkingen terug te dringen, gaat volgende week ‘Mei Plasticvrij’ van start. Een nieuwe bewustwordingscampagne in navolging van Dagen Zonder Vlees en Tournée Minérale over de impact van ons gebruik van plastic op het milieu en onze gezondheid.

34 reacties

  • Patrick Verbelen

    6 jaar geleden
    Plastic afval is niet mijn probleem, plastic verpakking maakt deel uit van het productie proces en wordt wereldwijd toegepast. Zo lang het daar niet gestopt wordt zal de afvalberg elke dag nog wat aangroeien, dan mogen we nog 13 maanden per jaar een plasticvrije maand inlassen.
  • Patrick De pauw

    6 jaar geleden
    En Vlaanderen(terug) gaat die vrachtwagens plastic vermeiden met taksen en belastingen?weer groene gedachten!wij zullen dan binnenkort problemen kennen met glazen flessen die de voetjes van de kindjes zullen beschadigen!en dan?een andere taks vinden?ik draag elke dag een fles drinkwater mee in mijn rugzak dus water in een andere verpakking vullen graag!maar dewelke dan he?
  • Rik Vang

    6 jaar geleden
    Oeps, en jij denkt dat jou ideeen zoiets kunnen opbrengen? Dat is wel héél extreem kort door de bocht gedacht hoor jan De Grande..
  • jan De Grande

    6 jaar geleden
    Een eeuw zonder NVA en Open VLD zodat ze de gewone mensen niet meer kunnen pesten. En zodat je jongeren later nog op deftige leeftijd kunnen gaan ipv 67 en met een pensioen dat hoger is dan 950 € brutto
  • Michel Van Brussel

    6 jaar geleden
    In Rwanda zijn plastic zakken verboden... We kunnen nog iets leren op sommige vlakken van Afrika..