AFP
Volledig scherm
PREMIUM
© AFP

“Plastic blijft een eeuw bestaan, wij gooien het na een minuut weg. Hoe arrogant is dat?"

Een maand zonder plastic is een utopie, dat weet zelfs initiatiefneemster Ineke Van Nieuwenhove. Met de campagne ‘Mei Plasticvrij’ hoopt ze uw gedrag te veranderen, zelfs al is het maar miniem. “Het klopt dat winkels en overheden in gang moeten schieten, maar het is makkelijk om dat te zeggen en zelf niets te doen.”

29 reacties

  • Marc Saerens

    6 jaar geleden
    Net als in de ontwikkelingslanden zijn wij nooit goed leren omgaan met een 'wegwerp cultuur'. Het ooit zo mooie Bali, bijvoorbeeld, is tot één groot stort herleid.............. Maar daar trachten ze nu een einde aan te maken door 't over te brengen via de scholen in de klassen, heb je rond onze scholen reeds gekeken hoe onze 'beschaafde' studenten met de verpakking van hun middagmaal omgaan??
  • Luc Anoniem

    6 jaar geleden
    Ter uwer informatie: de gewone plastic zakjes van vroeger uit de supermarkt zijn na 10 jaar in de natuur volledig afgebroken. Vele, soepele, volledig plastic verpakkingen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal. Het grote probleem zijn nylon, polycarbonaat en PET flessen, welke inderdaad slechts zeer langzaam afbreken of helemaal niet.
  • marc de leersnyder

    6 jaar geleden
    t,is mijn schuld niet ,ik kan dat niet maken,in een pakje koekjes zit er meer plastiekverpakking dan koekjes, idem pakjes charcuterie, waar zitten de groene?
  • Marnick L'Eau

    6 jaar geleden
    steek het maar weer op de consument die al braaf zo weinig mogelijk koopt, belasting betaalt, en alles recycleert. Ga eens zagen en zeuren bij degenen die echt fouten begaan zoals sluikstorten? Ben al dat gezeik tegen brave mensen terwijl de echte overtreders genegeerd worden meer dan beu.
  • censor

    6 jaar geleden
    er is hoop, er is een bacterie die die plastiektroep kan verteren.....