© *

Stijlvol boven de vijftig: dit zijn de geheimen van Lien Degol

De vijftig voorbij, maar immer stijlvol en vol zelfvertouwen. Styliste Lien Degol toont in haar nieuwe stijlboek ze fantastic 50' is en geeft ze tips over alles wat vrouwen van haar leeftijd stijlvol en gelukkig maakt, van mooie kleren tot goede vrienden.

tib

“Ik ben een ander mens”, schrijft Lien Degol op de eerste pagina van haar nieuwe boek. “Gezonder en sportiever leven, het maakt dat ik nu veel beter in m'n vel zit én mezelf graag zie zoals ik ben”. Haar nieuwe boek is er dan ook eentje dat over meer gaat dan alleen mode: Lien wil het het hebben over alle aspecten van haar leven als vijftiger: gezond eten, daten en waardevolle vriendschappen. Dat gaat van praktische tips over gezonde voeding (nooit alcohol tijdens de week en extra groenten in plaats van aardappelen),geheimpjes om de huid jong te houden (een drankje met collageen en een laserbehandeling) en advies voor vrouwen die weer willen daten (weesvooral jezelf). Maar het blijft Lien Degol, dus het blijft een stijlboek, met leuke tips voor vrouwen die zich weigeren neer te leggen bij 'daar ben je toch te oud voor'.

Enkele van Liens tips:

Voorkom dat je accessoires je leeftijd verraden. De meeste mensen staan er niet bij stil, maar aan de hand van een bril, schoenen en/of juwelen kan je vaak snel bepalen welke leeftijd iemand heeft. Natuurlijk mag je nog steeds je klassiekers blijven dragen, zoals een gouden horloge, bikerboots en een pilotenbril. Maar zorg er dan wel voor dat je kiest voor de echte tijdloze klassiekers én dat je ze op de juiste manier combineert.

Mix & match zilver, goud en roségoud. Vergeet dat juwelen alleen samen gedragen kunnen worden als ze uit eenzelfde metaalsoort zijn vervaardigd. Een klassieke gouden armband of horloge laat je er hip en trendy uitzien als je ze combineert met nieuwe zilveren en/of roségouden armbanden. Of combineer je trouwring met een frivole ring in een contrasterende kleur, zodat hij er niet meer zo passé uitziet.

Blijf weg van fake classics! Wil je hippe klassiekers dragen, zoals witte sneakers van Adidas, basketters van Converse of slip-ons van Vans? Ga dan meteen voor de echte originele exemplaren. Leeftijd speelt daarbij echt geen rol. Maar namaakmodellen met te veel stras, foute kleurcombinaties, ingebouwde sleehakken en/of valse logo’s staan onder geen enkele outfit enigszins stijlvol.

Koop geen goedkope brillen die je aan de kassa van de supermarkt vindt. Doorgaans hebben ze een ouderwets montuur, waardoor iedereen van ver je leeftijd al kan raden. Laat je dus adviseren door een opticien: zij weten wat de trends zijn en kunnen je ook perfect zeggen wat er bij de vorm van je gelaat past.

Sta je rond te draaien in een pashokje? Vergeet dan niet om ook even te gaan zitten. Zitten de kleren comfortabel? Blijft alles mooi op z’n plaats? Blijven de knoopjes dicht? Misschien ziet een outfit er wel geweldig uit als je rechtstaat, maar niet als je zit.

'Nog steeds fantastic 50' van Lien Degol is uitgegeven bij Van Halewyck en kost 22.50 euro

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer