De Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley.
Volledig scherm
De Amerikaanse VN-ambassadeur Nikki Haley. © EPA

Amerikaanse VN-ambassadeur: "Verenigde Naties leveren slecht rendement op"

De lidstaten van de Verenigde Naties hebben vorig jaar doorgaans beduidend minder op dezelfde manier gestemd als de Verenigde Staten. Dat blijkt uit een rapport dat de Amerikaanse ambassadeur bij de VN, Nikki Haley, heeft overgemaakt aan het Amerikaanse Congres. Haley reageert verbolgen.

9 reacties

  • Diane Bernaerts

    6 jaar geleden
    Wie neemt dat nog serieus, als je weet dat Trump nu zelfs al dreigt met sancties tegen landen die de WK-kandidatuur van de VS en Mexico niet zullen steunen? Van "diplomatie" heeft Trump nog nooit gehoord, "chantage" kent hij echter als de beste!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Af en toe is ze verward.
  • Calinda Struyf

    6 jaar geleden
    Met getallen kun je alles bewijzen. De EU betaalt per inwoner meer aan de UN dan de US. Misschien dient men een andere parameter te vinden waarop de contributie berekend wordt. Doch puur naar de contributies kijken zonder context is de US onwaardig.
  • raf janssens

    6 jaar geleden
    Dus volgens haar logica kan je je gelijk kopen. Wakker worden Nikki, zo werkt het niet. Als je maar 31% mee krijgt moet je jezelf eens afvragen of je zelf niet fout zit. Een basiscursus democratie zou wel nuttig zijn in het Amerikaanse onderwijs en zeker een opfriscursus voor haar politici en diplomaten. Misschien ook eens invoeren in België?
  • rik lagrou

    6 jaar geleden
    al die oorlogen hadden we ook niet nodig Wie is er nu beter in midden oosten ??wie in jemen of mali??en over midden africa of Azie spreken dan nog niet