Photonews / Bacquaert
Volledig scherm
© Photonews / Bacquaert

Fervent fietser Frank Deboosere geen fan van al die snelle fietsen: "Er zullen nog veel zware ongevallen met speed pedelecs gebeuren"

Weerman Frank Deboosere fietst graag en veel, maar met de zogenaamde speed pedelecs die tegenwoordig steeds vaker opduiken, heeft hij het moeilijk. "Een speed pedelec haalt een snelheid tot 45 km per uur. Dat is waanzinnig snel", schrijft hij op zijn website. "Ik kan tenminste snel stoppen en verkeerssituaties goed inschatten."

264 reacties

  • Andy Hacquaert

    5 jaar geleden
    Het is niet voor niks dat je een rijbewijs moet hebben om met een snelle fiets te mogen rijden
  • Freddy De Vos

    6 jaar geleden
    Inderdaad, Frank heeft gelijk. Zijn de mensen nu al te tam om gewoon te trappen? Die batterijen zijn ook gigantische vervuiling en de meeste zijn na 3 jaar al kapot. Zo'n batterijen zijn superduur!
  • Karel Van Campenhout

    6 jaar geleden
    Gaan ze door hun onnozel wettekens die fietspiraten weer niet kunnen aanpakken. 25 km per uur is snel genoeg. 45 km per uur dan gaan er doden vallen.
  • Brostem Goeroe

    6 jaar geleden
    De schande is....dat de tegenstanders over het algemeen zuurpruimen zijn ! Vandaag Elec fietsen, gisteren diesel, morgen kerncentrales, en overmorgen open haarden en ga zo maar door. En probeer mij te overtuigen dat iedereen die een snelle e-bike heeft constant aan 40 en 45 /km over de straat dendert. Ze zouden nog begon niet weten hoe ze er moeten aan beginnen ! losers.
  • D. Janssens

    6 jaar geleden
    Fietsen is calorieën verbranden. Of je nu 35km fietst of 150km met een elektrische.