RV
Volledig scherm
© RV

Zware klap voor IS: Belgische speurders halen IS-propaganda offline

Bij een internationale gecoördineerde actie tegen IS-propagandakanalen onder leiding van het Belgische federaal parket hebben de Amerikaanse, Canadese en verschillende Europese politiediensten jihadistische websites offline gehaald. "Dergelijke sites zijn een belangrijke voedingsbodem voor radicalisering, zeker bij jongeren", klinkt het. IS-expert Pieter Van Ostaeyen waarschuwt echter voor "onterechte hoerakreten".

95 reacties

  • Jacques Delalieux

    6 jaar geleden
    Waarom nu pas? Dat is iets dat van het begin van IS bezig was en waarschijnlijk al voordien. Waarom werd daar niet meteen op ingewerkt om dat soort propaganda te dwarsbomen? Er nu eentje droogleggen en morgen staan er 10 nieuwe op, wat is het resultaat daarvan?
  • Jeroom De Wilde

    6 jaar geleden
    Als je zoiets doet moet je zwijgen en dat niet aan de grote klok hangen. Iedereen weet dat er nog aan groot aantal IS-strijders in ons land rondlopen. Breng die toch niet in verleiding om repressailles te nemen.
  • Peggy Geerts

    6 jaar geleden
    Die van IS lachen ons alweer vierkant uit , er verandert voor hun ginder juist niks omdat ieder die logisch kan denken , weet dat ze véél meer dan enkel dit kanaal hebben .
  • Pieter Vankamp

    6 jaar geleden
    Zware klap, standup comedy ja.
  • Paul Verbeeck

    6 jaar geleden
    Zijn allang terug online via andere servers en zullen veel geleerd hebben uit deze actie , volgende keer zijn ze iedereen te slim af .