© Arnaud Wolters

© Arnaud Wolters

thumbnail: null
thumbnail: null

Skaters geven advies over skatepark in SportinGenk Park

De werken aan het skatepark in SportinGenk Park zijn volop aan de gang. De stad Genk blijft echter inzetten op participatie van lokale skaters om het park tot in de puntjes te perfectioneren. Afgelopen woensdag bezochten enkele skaters met een kritische blik de werf om advies te geven over de kleinste details.

Arnaud Wolters

Het skatepark, waarvan de plannen in de paasvakantie werden voorgesteld aan de pers, wordt op dit moment gebouwd. Bijsturing blijft echter nodig en daarom nodigt de stad skaters uit die de originele plannen mee hielpen uitdenken. Onder andere Gilles Lizin, Maico Wieczerniak, Sander Thys van Push en Patrick Wouters van Yetiboards brachten een bezoek aan het park.

"Ik ga iedere week langskomen, omdat ik het belangrijk vind dat er een zo goed mogelijk skatepark komt", vertelt Maico aan de aanwezigen. Ook de anderen lijken dezelfde mening te hebben. Hun kritische blik gaat over centimeter- en millimeterwerk. "Het park moet toegankelijk zijn voor zowel de geoefende als startende skater", klinkt het bij de skaters. Het Spaanse bedrijf INOUT Built for Fun neemt het advies ten harte en schaaft bij waar nodig. Zolang het advies binnen de perken blijft, natuurlijk. Het skatepark wordt officieel geopend in september.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer