Twitter, Touchstone Pictures
Volledig scherm
© Twitter, Touchstone Pictures

Mogelijk grootste massaoffer van kinderen ooit gevonden: 140 slachtoffertjes werden 500 jaar terug ritueel gedood, waarna vermoedelijk hart werd uitgesneden

WetenschapRuim 500 jaar lagen ze verborgen in de bodem van Peru, tot archeologen op hun macabere resten stootten: meer dan 140 kinderen, die ritueel werden gedood door de Chimú-stam waartoe ze behoorden. Hun borstkas was opengebroken, wat doet vermoeden dat hun hart er was uitgesneden. Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om het grootste massaoffer van kinderen uit de geschiedenis.

18 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    "Gelukkig" zijn er ook nog universele sektes, die de "kindjes" een verder leven gunnen, en in het verborgene wat (o)verplaatsingen organiseren zodat nadien niet meer aan hen geraakt kan worden.Een soort staats gesubsidieerd (INRIchting) resort voor recidivisten en vorstelijk levenseinde genieters.
  • Jakke Troost

    6 jaar geleden
    Als ik dan bedenk dat sommige militairen psychologische bijstand nodig hebben ten gevolge van oorlogstrauma's. Stel je dan maar voor dat je hier getuige van bent geweest.
  • Ed Buun

    6 jaar geleden
    Dit gebeurd nu nog steeds elke dag in Afrika. Veel voodoo praktijken, religies, sektes en heksen bijgeloof zorgen er daar nog steeds voor dat baby's en kinderen in grote aantallen opgeofferd worden.
  • Gino De Neef

    6 jaar geleden
    Ja en? Ander volk andere gewoontes, andere waarden. niet te beoordelen met hedendaagse maatstaven.
  • joseph verbeke

    6 jaar geleden
    Diane:Met dat verschil dat die gestoorde gek,niet "op bevel" van een ingebeelde god dit wou doen, maar tot inzicht kwam en het niet deed.Dat laatste is wat van belang is en wat het oud testament aan de volgelingen wil tonen.