© HBVL

Deze programma’s mag u op 26 april niet missen

Vanavond is er alleen maar Tom Cruise op tv. Tom begint aan zijn vrijdagavond als rebellerend Duits kolonel in ‘Valkyrie’ (VIER), daarna verandert hij in een rockster in ‘Rock Of Ages’ (ook VIER) en hij eindigt voorbij middernacht als kale, arrogante maar hilarische filmstudiobons in ‘Tropic Thunder’ (BBC1). Oké, er zijn ook nog een paar andere programma’s te zien maar wie kan dat nog wat schelen als je de hele avond Tom Cruise kan krijgen? Tom Cruise! De échte! All! Night! Long!

km

© HBVL

1) ‘Valkyrie’: Tom Cruise als kolonel

Wie ziet Tom Cruise eens graag in een Duits uniform? Hij speelt in deze historische film ‘Valkyrie’ de Duitse kolonel Claus von Stauffenberg, die zich bij het Duitse verzet voegde en Operatie Walküre (in het Engels Operation Valkyrie) opzette: een plan waarmee hij Adolf Hitler wilde vermoorden, waarna een schaduwkabinet de leiding zou overnemen. De Nederlandse Carice van Houten speelt de echtgenote van de kolonel.

VIER, 20.35 uur

© HBVL

2) ‘The Day Will Come’: zonder Tom Cruise, maar toch goed

Wie wil er vanavond een goeie film zonder Tom Cruise zien? Een film die bij de ouderen onder ons herinneringen zal oproepen aan strenge internaten. De sadistische en rechtlijnige directeur Heck past zijn opvoedingsmethodes met harde hand toe en houdt zijn leerlingen in het gareel met lijfstraffen, vernederingen en medicijnen. Een van de jongens blijft echter dromen, en dat komt de directeur duur te staan. Een Deense film als een mokerslag en daar hadden ze Tom Cruise niet eens voor nodig.

NPO2, 23.15 uur

© HBVL

3) ‘Rock Of Ages’: Tom Cruise als rockster

Wie zou Tom Cruise graag rockklassiekers als ‘Wanted Dead Or Alive’, ‘I Want To Know What Love Is’ en ‘Pour Some Sugar On Me’ horen kwelen? De kans dat u Tom in de karaokebar om de hoek aan het werk hoort, is eerder klein dus zal u het moeten doen met de rockmusical ‘Rock Of Ages’. Daarin speelt Cruise rockster Stacee Jaxx, de “meest onbetrouwbare persoon in de muziekbusiness”. Als Steve Tielens niet uitkijkt, snoept Stacee Monique nog van hem af.

VIER, 23.35 uur

© HBVL

4) ‘Tropic Thunder’: Tom Cruise als filmproducer

Wie wil Tom Cruise eens graag kaal zien? In de satirische actiekomedie ‘Tropic Thunder’ probeert een stel verwaande Hollywoodvedetten een Vietnamfilm op te nemen. Het een en ander loopt fout wanneer de gefrustreerde regisseur de filmsterren in de jungle dropt en ze échte gevaren moeten trotseren. Tom Cruise - wie anders? - kruipt in de huid van Les Grossman, de kale en bebaarde filmstudiobons. Robert Downey Jr. kreeg een laag bruine schmink over zich heen om een zwarte acteur te vertolken.

BBC1, 0.50 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer