© ISOPIX

Met een knipoog naar ons land en naar het verleden: dit draagt koningin Máxima op Koningsdag

Op vrijdag 27 april wordt bij onze noorderburen Koningsdag gevierd. En het is bijna een jaarlijkse gewoonte dat koningin Máxima op de feestdag kiest voor een Belgische outfit. Ook dit jaar is dat het geval in Groningen.

vwh

De koningin draagt vrijdag een oranjerode wollen mantel van de Belgische couturier Edouard Vermeulen voor Natan. Die combineert ze met een jurk in dezelfde kleur, eveneens van onze landgenoot. De outfit van de blonde vorstin is niet helemaal nieuw. Máxima, die erom bekend staat dat ze haar kledij graag recycleert, droeg een baret die al een tijdje in haar kleerkast ligt. Het gaat om een ontwerp uit 2004, dat ze toen ook aantrok op Koninginnedag. Deze kreeg volgens site Modekoningin Máxima een update van de Belgische hoedenmaakster Fabienne Delvigne.

Het baretje is trouwens niet het enige kledingstuk dat een tweede gloriemoment beleeft. De vorstin heeft het jeansjasje dat ze droeg op Koninginnendag in 2004 doorgegeven aan haar twaalfjarige dochter prinses Alexia. Zoals gewoonlijk verscheen koning Willem-Alexander in een keurig blauw pak.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer