© Guy Deneuker

© Guy Deneuker

thumbnail: null
thumbnail: null

Samana Borgloon bezoekt de brandweerpost van Borgloon

Als jaarlijkse vormingsactiviteit brachten de leden van Samana Borgloon op dinsdag 17 april een bezoek aan de kazerne van de brandweerpost Borgloon, behorend tot de Zone Zuid-West Limburg.

Guy Deneuker

Vrijwillige brandweerman Gert lichtte de taken en interne werking van deze voorpost toe. Nadien kregen de Samana-leden een verhelderende uiteenzetting over de oorzaken, de gevaren, het voorkomen en andere bijzonderheden van brand. Ook de andere opdrachten van de brandweer werden aangehaald. Denk maar aan wespennesten verdelgen, wateroverlast bestrijden en zoveel meer.

De belangstelling van de toelichting was bijzonder groot en de vragen hierover bleven dan ook niet uit. Nadien werd een rondleiding gegeven door het gebouw en vooral bij het wagenpark werd de nodige tijd voorzien. De brandweerwagens werden grondig bekeken met deskundige uitleg.Om de boeiende namiddag af te sluiten, werd door het bestuur nog koffie en taart aangeboden in het centrum van Borgloon zodat de leden met voldoening nog verder konden bijpraten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer