EPA
Volledig scherm
© EPA

Griekenland staat bijna weer op eigen benen

Griekenland krijgt naar verwachting op 21 juni in Luxemburg het groene licht om na acht jaar Europese miljardensteun op eigen kracht verder te gaan. Dat bleek na afloop van de Eurogroep in Sofia, waar de ministers van de negentien eurolanden onderhandelden over de Griekse 'exitstrategie'.

8 reacties

  • patrice montbelui

    6 jaar geleden
    500miljoen inwoners in de Eu en een schuld van 248 miljard dat is dus dus 500€ per inwoner enkel alleen voor de Grieken.Stem de volgende keer maar op een partij die tegen Europa is .
  • piet devlieger

    6 jaar geleden
    En als we dat niet geloven dan zullen we wel een ander verhaal horen. Een land dat op eigen benen kan staan betaalt zijn schulden, hetgeen Griekenland nooit zal doen. En de fameuze 'cashbuffer' die in de praktijk een veelvoud zal moeten bedragen van 20 miljard euro is duidelijk het bewijs dat Griekenland binnen een eeuw nog altijd in de problemen zal zitten. We leren het hen heel goed aan dat ze mogen schulden maken zoveel ze maar willen en dat wij die schulden zullen betalen.
  • Kris Delen

    6 jaar geleden
    Moet je zelf maar eens proberen, je lening niet meer afbetalen. Europa is één grote leugen en de gewone man draait er voor op.
  • freddy milants

    6 jaar geleden
    op eigen benen aan de rand van de afgrond bedoelt men hier.
  • Patrick Vandeputte

    6 jaar geleden
    Met dank aan de EU en vooral Duitsland om ervoor te zorgen dat de inwoners van een prachtig land nog jarenlang achterop zullen moeten hinken met lage lonen, lage pensioenen en een grote werkloosheid. Ondertussen worden juwelen aan de kroon van het Griekse bedrijfsleven opgekocht voor een appel en een ei....door voornamelijk Duitse consortiums. Een economische blitzkrieg was dit. En wie wordt het volgende slachtoffer: Spanje, Portugal, Italië, België,...?