© Margo Tilborghs

DOEN! Tien tips voor een uitstap met het volledige gezin dit weekend

Dit weekend valt er weer heel wat te beleven. Wij geven 10 tips om erop uit te trekken met het volledige gezin. Veel plezier!

id

1 ZA 28/04 Wereld Taiji & Qigong Dag

www.wtqdantwerpen.be

Antwerpen neemt vandaag voor de tiende keer deel aan Wereld Taiji & Qigong Dag. Het Steenplein baadt tussen 10 en 16u in Oosterse sferen met demonstraties van deze Chinese gevechtssporten. Scholen en groepen uit het Antwerpse delen hun stijlen en vormen met het publiek via demonstraties en workshops. In Mortsel kan iedereen – ook beginners – vanaf 10u aan de Shelter in Fort 4 deelnemen aan een sessie taiji en qigong. Na een gezamenlijke opwarming is er een introductieles.

2 ZA 28/04 - ZO 29/04 Zythos Bierfestival

www.zbf.be

Het Zythos Bierfestival in bierstad Leuven is een van de grootste drankenfestivals van het land. In de Brabanthal kunt u dit weekend nippen van een vijfhonderdtal Belgische bieren van honderd brouwerijen. Aan de kassa betaal je 20 euro voor een proeversglas van 10 cl en acht jetons.

3 ZA 28/04 - ZO 29/04 Gekkoo Parkfeest

www.gekkoo.be

Gekkoo verzorgt al jaren de speelpleinwerking in het Antwerpse. In het Te Boelaerpark in Borgerhout richt de organisatie dit weekend een festijn in dat zich in de eerste plaats tot kinderen richt. Uw kroost kan zich uitleven op springkastelen, zich vermaken in de kleuterhoek of aan de slag gaan met reuzegezelschapsspelen. Daarnaast zijn er workshops circus, buttons maken of djembé spelen. Foodtrucks fleuren het feestje op.

4 ZO 29/04 Closetsale in Parkloods

www.cloudsoffashion.com

Clouds of Fashion houdt zondag voor de vierde keer zijn Major Closetsale in de Parkloods van Park Spoor Noord. Van 11 tot 17u kunnen fashionista’s snuisteren in tweedehandskledij en -accessoires van meer dan honderd standhouders. Ook oprichtster Laurentine Van Landeghem biedt haar eigen kledij, samen met de stock van Clouds of Fashion, te koop aan.

5 ZO 29/04 Vlaanderen Wandelt in Brasschaat

www.vlaanderenwandelt.be

Wandelsport Vlaanderen houdt zondag een grote wandeldag in Brasschaat. Vanuit het Peerdsbos kunt u diverse parcours tussen 4 en 30 km aanvatten,

het ene al wat stoerder dan het andere. Zo wandel je bijvoorbeeld van een erfgoedlandschap, het park van Brasschaat, naar een vliegveld rijk aan verhalen. Het Gunfire Museum en de oude controletoren van het historisch vliegveld kunnen zondag gratis worden bezocht. Gezinnen kunnen ook spoorfietsen over een historische spoorlijn uit WO I, of uitblazen in kinderboerderij De Mick.

6 ZO 29/04 Plantenbeurs Hombeek

www.groenbeurs.be

Ongeveer tweehonderd standhouders uit binnen- en buitenland verwennen zondag groenliefhebbers op de Plantenbeurs in Hombeek, bij Mechelen. Er worden zaden en knollen aangeboden, maar ook plantgoed en volwassen planten. De innerlijke mens wordt versterkt op een groot buitenterras. De inkom bedraagt 3 euro, kinderen jonger dan 12 jaar mogen gratis binnen.

7 ZO 29/04, DI 01/05Spartacus Run

www.sport.be

Waaghalzen trekken zondag en dinsdag naar De Schorre in Boom voor de Spartacus Run, een obstakelloop over een glooiend parcours van ongeveer 10 km. Langs het parcours staan minstens 25 hindernissen die moeten worden overwonnen. Van 17 tot 20u kan je nog genieten van podiumactiviteiten en barbecue.

8 DI 01/05 Snuisteren op markten

www.goegekregen.net

Wie graag ‘marktjes doet’, moet op de Dag van de Arbeid in Antwerpen zijn. Op het Sint-Jansplein vindt dan traditioneel een grote rommelmarkt plaats. Verderop in Park Spoor Noord zet Goegekregen, langs het hoofdpad, kraampjes op. Op het Theaterplein wordt een feestmarkt gehouden met zo’n 150 marktkramers. En aan de Vlaamsekaai vindt de laatste dag plaats van Vakantie op ’t Zuid. Vanaf vandaag kunt u er langs kramen met Europese delicatessen kuieren of van een cocktail nippen op een geïmproviseerd strand.

9 DI 01/05 Plantendag Bokrijk

www.bokrijk.be

Op dinsdag 1 mei kan het hele gezin weer met volle teugen genieten van het buitenleven in het domein van Bokrijk. Tweehonderd standhouders bieden tussen 8 en 18u een uitgebreide waaier aan bloemen en planten aan. De Landelijke Gilden bieden een programma aan rond rust in de tuin. Zo is er yoga voor de kinderen en een workshop rond rustgevende planten. Radio 2 zendt live uit.

10 DI 01/05 Duvel on Tour

www.duvelontour.be

Fietstoeristen pompen dinsdag de banden op voor Duvel on Tour. Families kunnen voor de Duvel Mini route kiezen die 35 km lang is. De Duvel Classic Route is 60 km. Dit jaar is er een uitbreiding van de Duvel Classic route mogelijk om zo richting Stadsbrouwerij De Koninck te fietsen. Als je deze lus neemt, kom je op 85 km. Voor de sportievere fietser is de Duvel Tripel Hop met zijn 150 km een uitdaging. Tegelijk kunnen de brouwerijen Duvel, Liefmans en De Koninck worden bezocht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER