© AP

Rafael Nadal makkelijk voorbij Slovaak die Djokovic wipte, mogelijk confrontatie met Goffin

Rafael Nadal heeft zich vrijdag geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in het Spaanse Barcelona (gravel/2.510.900 euro). De thuisspeler klopte in de kwartfinales de Slowaak Martin Klizan (ATP 140) in twee sets: 6-0 en 7-5. De wedstrijd nam een uur en 45 minuten in beslag.

Nadal walste in de eerste set (6-0) over Klizan, maar had het in de tweede heel wat moeilijker. De Slowaakse kwalificatiespeler leek op weg naar setwinst, tot de Spanjaard zijn niveau weer opkrikte. Nadal maakte alsnog het verschil en won de tweede set (7-5).

De Spanjaard kan in de halve finales David Goffin (ATP 10) treffen. Dan moet de Luikenaar later op de dag in zijn kwartfinale wel voorbij thuisspeler Roberto Bautista Agut (ATP 15). In de andere halve finales ontmoet thuisspeler Pablo Carreño Busta (ATP 11), die de Bulgaar Grigor Dimitrov (ATP 5) uitschakelde, Stefanos Tsitsipas (ATP 63). De Griek haalde het in de kwartfinales verrassend van de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 7).

Nadal, die dit seizoen op gravel nog geen set moest prijsgeven, kan het toernooi van Barcelona een elfde keer winnen. In 2005 plaatste hij zijn naam een eerste keer op de erelijst. Sindsdien konden alleen zijn landgenoot Fernando Verdasco (2010) en Nishikori (2014 en 2015) zijn reeks onderbreken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer