© © Tom Palmaers

Dief smijt koffiezet naar hoofd politie om vlucht te verzekeren

Een 21-jarige man uit Houthalen-Helchteren riskeert een celstraf van 12 maanden en een geldboete van 600 euro voor een woninginbraak in Genk. Toen de politie ter plaatse kwam, gooide de man een koffiezetapparaat naar hun hoofd om te kunnen vluchten.

neac

Op 6 oktober 2015 belde de achterbuurvrouw om 13u50 de politiediensten toen zij de jongeman via een afvalcontainer door een openstaand raam op de eerste verdieping zag binnenklimmen in de woning. De politie kwam al snel ter plaatse en verzocht de man om naar buiten te komen.

Tarzan

De twintiger, die ondertussen zijn zakken had gevuld met juwelen, horloges en cash geld, sloeg in paniek. Om zijn vlucht te verzekeren smeet hij een koffiezetapparaat naar de agenten, sprong uit het raam en vluchtte weg. “Je veranderde precies in Tarzan”, merkte de rechter op. Toch kon hij na een lange achtervolging in de boeien geslagen worden. “Maar dit verliep niet zonder slag of stoot”, aldus de procureur. “Hij deelde de agenten enkele kopstoten uit.” Er wordt een celstraf van 12 maanden en een geldboete van 600 euro geëist. De advocaat van beklaagde vroeg om een werkstraf.

Vonnis volgt op 21 oktober.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer