EPA
Volledig scherm
© EPA

Trump steekt pluim voor historisch moment tussen Korea's op eigen hoed: "Maximale druk heeft geholpen bij toenadering"

De Amerikaanse president Donald Trump steekt menige pluim op zijn hoed voor de historische toenadering tussen Noord- en Zuid-Korea. "De campagne van de maximale druk heeft ons geholpen om deze stap te bereiken", zegt Trump na een ontmoeting met de Duitse kanselier Angela Merkel in Washington. De leiders van Noord- en Zuid-Korea, Kim Jong-un en Moon Jae-in, hebben elkaar eerder vandaag ontmoet tijdens een historische moment. 

66 reacties

  • Bertus Strijk

    6 jaar geleden
    Alle wereldleiders weten dat troef onvoorspelbaar en een idioot is. En dat hij misschien in de problemen komt met het Russische onderzoek van Mueller en onderzoek pornoster Stormy Daniels. Ze vleien nu met troef en spelen nu een spel tot het onderzoek is afgelopen. Door het aso gedrag van Trump heeft Kim nu versneld een atoom arsenaal.
  • x x

    6 jaar geleden
    Michael Aerts, ik was een fan van het eerste uur van Obama, maar zijn 8 jaar beleid hebben mij zwaar ontgoocheld. Wat heeft hij verwezenlijkt? En er zijn meer afro Amerikanen gestorven door politiegeweld dan onder andere presidenten, véél meer. Racisme groeide onder zijn beleid, hoe komt dat? Misschien dat tikkeltje teveel zelfvertrouwen dat door sommigen als arrogantie werd geïnterpreteerd...
  • Michael Aerts

    6 jaar geleden
    @ Roland Desmedt. Met praten bereik je meestal meer dan met dreigen. Obama heeft niets bereikt???? Trump heeft alles teniet gedaan wat door Obama bereikt was en dat heeft heeft hem een jaar geduurd. Enkel uit pure nijd. Liever een zwarte president dan een oranje haatdrager.
  • jim choose

    6 jaar geleden
    Sommigen denken nog steeds dat je van een dictator een democraat kunt maken op een diplomatieke manier, hoe naïef, hoe wereldvreemd. Gelukkig is er nu een president met mensenkennis en lef, lang niet meer gezien.
  • Micheline Gevers

    6 jaar geleden
    Trump heeft als enige verdienste, dat hij, door zijn dreigen en schelden er voor gezorgd heeft dat Noors-Korea zijn rakettesten en zijn atoomprogram versneld uit gevoerd heeft. Hierdoor is Noord-Korea een atoommacht geworden. En een gevaar voor de wereldvrede .Dank U Mijnheer de president Trump.