BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Belastingen Bel20-bedrijven op recordpeil

De twintig belangrijkste beursgenoteerde bedrijven in ons land hebben vorig jaar fors meer belastingen betaald. De leden van de Bel20, de belangrijkste beursgraadmeter in België, legden samen ruim 6,7 miljard euro op tafel. Dat is 48 procent meer dan de goed 4,5 miljard euro van 2016. Het is ook het hoogste cijfer van de voorbije zes jaar, zo berichten De Tijd en L'Echo vandaag.

10 reacties

  • eric loyens

    6 jaar geleden
    Spijtig stijgen de lonen niet in evenredigheid stijgen en diegene die zeggen zij betalen ons loon en stuk rsz dat is waar maar ze krijgen door het harde werk van de werknemers dan ook miljaren winst terug
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Ze hebben het hier wel over belastingen die ze in het buitenland betalen.
  • kurt Degryse

    6 jaar geleden
    Mensen, behoud u commentaar liever over zaken waar je geen verstand van hebt. De meeste Belgen zijn nog niet eens in staat om het belastingssyteem van een BVBA te begrijpen, laat staan van een internationaal bedrijf.
  • pierre Van den Wijngaert

    6 jaar geleden
    Wie maakt ons steeds wijs dat ze geen belastingen betalen??zij betalen ook ons loon en sociale zekerheid,,en allerhande taksen.zonder bedrijven geen welstand en iedereen aan de dop dat komt goed uit voor sommige!!!
  • Jurgen Dobbelare

    6 jaar geleden
    Verkiezings en belasting propaganda. Met alle personeel dat ze ontslaan ja hebbe ze wat meer winst over dat kan