Zo ziet een dronken rit eruit: politie geeft beelden dashcam vrij na ongeval

"Jaja, ik heb gedronken, maar ik kan nog rijden hoor." Hoewel iedereen de gevaren kent, hoor je dat zinnetje toch geregeld na een feestje of een leuke avond op café. Maar dat het erg onverstandig is, wordt duidelijk in deze video, die de politie van Sussex vrijgaf. De beelden komen van de dashcam van een dronken vrouw die crashte met haar auto. Op de video is te zien hoe gevaarlijk dronken rijden is. En aan de beelden te zien, is het een wonder dat ze nog 20 minuten kon rijden zonder eerder een ongeluk te veroorzaken...

wrwt

Op de beelden is te zien hoe de dronken vrouw zwalpend over de weg rijdt, andere weggebruikers in gevaar brengt of bochten op een rond punt totaal niet meer kan inschatten. De chauffeur, een 41-jarige lerares, rijdt ook half in een haag en mist wegenwerken op een haar na. Uiteindelijk kan ze een geparkeerde wagen niet meer ontwijken. Na die crash probeerde de dronken vrouw echter toch nog verder te rijden, maar kwam al gauw tot stilstand met haar vehikel.

De politie van Sussex deelt de video met de goede raad om nooit te drinken én te rijden. "Vorig jaar kwamen hier 13 mensen om in ongevallen gerelateerd aan alcohol. Het verwoest levens. Telkens je dronken achter het stuur kruipt, kan het je laatste ritje zijn, of dat van iemand anders." Het rijbewijs van de vrouw werd voor 2 jaar ingetrokken en ze moet 150 uur gemeenschapsdienst verrichten. Een goede video om te laten zien aan die vriend of vriendin die ook met een glaasje op wel eens achter het stuur durft kruipen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer