Kim en Mood hand in hand bij de slotceremonie, geflankeerd door hun vrouwen Ri Sol-ju (links) en  Kim Jung-sook.
Volledig scherm
Kim en Mood hand in hand bij de slotceremonie, geflankeerd door hun vrouwen Ri Sol-ju (links) en Kim Jung-sook. © AFP

Wordt historische ontmoeting tussen Korea's werkelijk een kantelpunt?

Het Noord-Koreaanse staatspersbureau KNCA heeft vol lof gereageerd op de ontmoeting van leider Kim Jong-un met de Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in. Zij maakten zich sterk voor "volledige denuclearisatie"  van het Koreaans schiereiland. 

12 reacties

  • CV DL

    6 jaar geleden
    Voorpret is de leukste pret. Verwachtingen zijn grootser dan de ontgoochelende inlossing
  • imke de meester

    6 jaar geleden
    hopelijk komt er vrede voor de 2 landen. Dat wilt niet zeggen dat ze hun eigenheid niet mogen behouden, als ze elkaar respecteren is het voldoende.
  • Hans Hoppe

    6 jaar geleden
    We gaan Trump toch niet loven en prijzen om iets waar we hier de PVDA voor verketteren ? Namelijk de ergste, wreedste en meest onmanselijke dictator salonfahig maken ? Er is niets verandert aan het Noord Koreaanse regime. Als we de PVDA verwijten iets met Noord Korea te hebben, dan moeten we de Trumpige Moons van deze wereld ook snoeihard terecht wijzen. Of we moeten nu de PVDA als grote visionairen onze excuses gaan aanbieden.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Vrees dat de VS dubbel spel speelt. En in het geniep dat proces zal saboteren. De haviken daar en de wapenlobby zijn niet gebaat bij vredelievende ontwikkelingen. Hopelijk letten de Koreanen op en laten ze dat niet gebeuren.
  • Guido Vanden Berg

    6 jaar geleden
    Een samensmelting zoals O. en w. Duitsland zal er zeker nooit komen, mogelijk zullen er handelsbetrekkingen ontstaan en zullen er makkelijkere contacten kunnen gebeuren tussen de gewone mensen, een meer open grenzen dus, maar O. en w. Korea zullen zeker nooit verenigen.