© AFP

Hoe de rijkste mens op aarde op één dag nog eens 10 miljard euro op zijn rekening mocht bijschrijven

Hij was al de rijkste mens ter wereld, en zag zijn fortuin op één dag tijd nog met 12 miljard dollar (net geen 10 miljard euro) aandikken. Jeff Bezos, oprichter en CEO van webwinkelbedrijf Amazon, kon zich ­donderdag in de handen wrijven toen het Amazon-aandeel een koersopstoot kende, na ­alweer schitterende kwartaalresultaten die alle verwachtingen overtroffen.

krs

Amazon rapporteerde een omzetgroei van 43 procent ten opzichte van een jaar eerder, tot ruim 51 miljard dollar (ca. 42 miljard euro). De kwartaalwinst verdubbelde ruimschoots tot 1,6 miljard dollar.

Bezos “weegt” nu 134 miljard dollar en kan meteen de kater van vorige dinsdag doorspoelen: toen zag hij in één dag 4,6 miljard dollar in rook opgaan nadat ­beleggers slecht reageerden op tegenvallende ­resultaten van Google-moeder Alphabet. Het kan verkeren.

25 badkamers

Wat een mens met zoveel geld doet, vraagt u zich af? Het grootste huis van Washington DC kopen, bijvoorbeeld. Bezos kocht in 2016 twee aan elkaar ­gekoppelde historische panden – het ‘Pope House’ en het ‘Wood House’ – in Kalorama, een chique wijk in het noordwesten van Washington. Hij betaalde er 23 miljoen dollar voor en laat er nu voor 12 miljoen dollar renovatie- en uitbreidingswerken aan uitvoeren.

Het optrekje van ruim 2.500 m2groot zal 25 badkamers, 11 slaapkamers, 5 zitkamers, 5 trappenhallen, 3 keukens, 2 bibliotheken, 2 liften, 2 fitnesszalen en een enorme balzaal tellen, plus een wijn- en een whiskykelder.

De oplevering is gepland voor december dit jaar. Dan mag Bezos zich ­officieel de buurman noemen van de Obama's en de familie Kushner-Trump. Je weet nooit waar zoiets goed voor is…

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer