Jongeman met Down in tranen als beste vriendin hem op date vraagt voor galabal

Ben, een tiener uit North Carolina met het syndroom van Down, kreeg eerder deze week de verrassing van zijn leven. Hij kreeg een opdracht om naar het auditorium te gaan van zijn school in Burnsville. Daar stonden zijn klasgenoten hem op te wachten met bloemen, en weerklonk de hit "You've got a friend in me". Maar dan moest de grootste verrassing nog komen.

wrwt

Ben trok grote ogen, want op het podium stonden een aantal mensen met grote plakaten met daarop de vraag: "Wil je met mij naar het bal?" Verantwoordelijke voor dit alles was Rachel Newberry, zijn buurmeisje en jeugdvriendin. In de video is te zien hoe Rachel op Ben afstapt en vraagt of hij mee wil met haar naar het bal. De jongen kan nauwelijks geloven wat hij hoort, zegt natuurlijk "Ja!" en geeft haar een dikke knuffel.

De jongen is zo ontroerd dat hij breekt en in tranen neervalt op de trappen. "Niet wenen!" roept Rachel, "Het wordt een prachtfeest en we gaan de hele nacht dansen! Ik heb dit alles speciaal voor jou georganiseerd." De jongen is duidelijk dolblij en kan het nauwelijks geloven. Rachel deelde de beelden via sociale media en de ontroerende video ging snel viraal.

"Ben is erg graag gezien," vertelt Rachel achteraf. "Ik had nooit gedacht dat mijn jeugdvriend meevragen naar het bal zou uitgroeien tot wat het is geworden, ik ben echt sprakeloos." Er komen ook alleen maar leuke reacties voor Ben, die wellicht een mooie avond tegemoet gaat, met zo'n vriendin met het hart op de juiste plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer