VTM Nieuws
Volledig scherm
© VTM Nieuws

Socialistische vakbond blokkeert distributiecentrum van Lidl in Genk

STAKING BIJ LIDLIn Genk wordt vanaf zaterdag tot maandagochtend het distributiecentrum LDM geblokkeerd, dat Lidl-winkels bevoorraadt. De actie werd gestart door de Franstalige socialistische vakbond, maar hun Vlaamse collega's doen mee uit solidariteit. "Dit moet een signaal zijn aan de directie", klinkt het bij Carine Meuwis, de voorzitster BBTK Limburg. Ook in Wallonië worden verschillende distributiecentra geblokkeerd.

249 reacties

  • Stefanie van Dijk

    6 jaar geleden
    Ja joh, jaag het bedrijf maar helemaal weg, daar gaat het personeel wat aan hebben eh!
  • Eric Grosemans

    6 jaar geleden
    Die hardwerkende vlaming zal de vakbonden nog broodnodig hebben, willen ze niet gedegradeerd worden tot slaven. Als men de huidige neo liberale regering laat doen, staat dat ons te wachten.
  • Adrien beyls

    6 jaar geleden
    Het zal de sossen zuur opbreken. Dit wordt de vakbond en haar leden in de toekomst zwaar aangerekend. Laat je als werknemer ook niet voor de vakbondskar spannen.
  • José Lippens

    6 jaar geleden
    Dat is om een beetje indruk te maken voor de 1ste mei. Misbruik van hun macht, de boel blokkeren en de mensen die wel willen werken gijselen, door hen zonder produkten te zetten. Daarna winkels dicht en hoe kan dat, onderhandelen is toch het beste middel.
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    - "De directie stelde gisteren wel al voor om de werkdruk tijdelijk te verlichten, in afwachting van meer structurele oplossingen". Tijdelijk = 6 maanden ? En dan, dan het werkvolk-bestand afslanken (structurele oplossing) en het gevolg daarvan kennen we. Hoelang verkopen de christelijke hun ziel nog aan de duivel ? ( Arco hé )