Griekse F-16's in actie.
Volledig scherm
Griekse F-16's in actie. © AFP

Griekenland gaat F-16-vloot moderniseren: 1,2 miljard euro

Griekenland gaat zijn vloot Amerikaanse F-16-gevechtsvliegtuigen opwaarderen. Dat heeft de regering zaterdag aangekondigd. Het plan raakte al in oktober vorig jaar bekend tijdens een bezoek van premier Alexis Tsipras aan de Verenigde Staten, en zorgde toen al voor ongerustheid in verband met de hoge kosten die met de herstellingsoperatie gepaard gaan, terwijl Griekenland het financieel nog steeds erg moeilijk heeft.

51 reacties

  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Er zitten momenteel veel meer vluchtelingen in Griekenland dan hier, Steve Van der Vekens.
  • Bart Verbeeck

    6 jaar geleden
    He, dat is een prima idee van die Grieken, daar kunnen we nog van leren hier. Eerst failliet gaan, dan krijgen we van europa de vliegertjes gesponsord. Wie kan dat nog verstaan? Echt!
  • Steve Van der Vekens

    6 jaar geleden
    @Raymond VandeKraan, omdat wij teveel geld verliezen aan het huisvesten van vreemdelingen die onze taal niet machtig zijn.
  • Max Maximus

    6 jaar geleden
    Mr.Gijbels...het geld komt van de EU maar ook van het IMF.De overkoepelende centrale bank.Bepaalde leningen lopen voor 100jaar waardoor Griekenland voor altijd een slaaf zal zijn die mooi zijn leningen moet afbetalen..net als u en ik.De natte droom van deze financiele instellingen.Interessant detail..denkt u dat in deze centrale banken democratische verkiezingen zijn om te bepalen wie de beslissingen neemt?
  • Frans Peeters

    6 jaar geleden
    Zouden die F16 8000uren gevlogen hebben? Daar maken ze geen drukte over