Parket van Namen onderzoekt 21 verdachte overlijdens, verpleegkundige opgepakt

Het rusthuis waar de verdachte werkte © Google

Het parket van Namen heeft een onderzoek geopend naar 21 verdachte overlijdens. Een verpleegkundige is opgepakt voor één van de feiten.

mkm, gjs

De afgelopen jaren zouden in een rusthuis in Namen ‘enkele tientallen’ moorden gepleegd zijn, melden de kranten van Sudpresse zaterdag. Die zouden gepleegd zijn door één en dezelfde verpleger.

Het gaat om een veertiger, die als verpleger werkt in het rusthuis in het plaatsje Meux. De man is gearresteerd op verdenking van doodslag en vergiftiging. Speurders onderzoeken of de man in verband gebracht kan worden met de andere verdachte overlijdens.

De bal ging in de zomer van 2017 aan het rollen, nadat een familie een klacht had ingediend na het overlijden van een naaste die de dag ervoor nog in prima conditie zou zijn geweest. ‘De verdachte heeft bij de overledene insuline geïnjecteerd, waardoor die omgekomen is’, zegt een bron dichtbij het onderzoek.

Sinds september zit de verpleger in voorlopige hechtenis en zijn meerdere lichamen onderzocht. De advocaat van de verpleger bevestigt dat zijn cliënt is opgepakt, maar zegt dat die elke betrokkenheid ontkent.