Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Astana reageert op bekentenissen Westra: "Als zijn verhaal klopt, dan hebben wij het recht om een financiële compensatie te eisen"

WielrennenAstana heeft in een statement gereageerd op de uitlatingen van Lieuwe Westra. De formatie van manager Alexandre Vinokourov doet dat naar aanleiding van Westra's bekentenissen in zijn biografie 'Het Beest'. 

9 reacties

  • paul koudijs

    6 jaar geleden
    Inderdaad een schijnheilige reactie van Astana. Misschien kunnen ze eens uitleggen hoe Aru en Nibali namens Astana tijdens het slotweekend grote rondes wisten te winnen terwijl ze de dagen ervoor als natte kranten rondfietsten. So much voor het nieuwe wielrennen.
  • serge vansteenkiste

    6 jaar geleden
    Een van de grote fraudeurs gaat het eens zeggen, er was een tijd niet eens zo ver in het verleden en ik vermoed dat het gros en zeker de ronderenners nu nog steeds in zeer grote mate zich doperen, hoe kan het anders dat hele teams berg oprijden en aankomen alsof ze geen inspanning hebben gedaan en anderen van hun fiets vallen, en dan onze TV commentatoren dat formidabel vinden om dan te moeten toegeven achteraf dat ze het weer eens bij het verkeerde eind hadden.
  • Jean Driesen

    6 jaar geleden
    Westra heeft een boek geschreven weet je wel. En daar hoort natuurlijk wat promotie bij. Wat is er nu de beste reclame voor een sportboek: doping natuurlijk. Verkoopt altijd en haalt altijd de pers. Net zoals het boek van Vermassen. Toevallig voorgesteld op de boekenbeurs en dan valt er plots een reus uit de "reclamekast"!Zo doorzichtig en toch lukt het weer. Nu blijkt de reus niet de reus te zijn en is De Jef de geslagen hond.. Maar de centen zijn binnen grijnst de Jef?!
  • Marcus Camps

    6 jaar geleden
    Vinokourov ... belachelijke vent. Doping en omkoperij heeft zijn ganse loopbaan gekleurd.
  • T.G.E.J. Smits

    6 jaar geleden
    Het gaat niet over een Nederlander of een Belg en ook niet over een Kazakstaanse ploeg. Het gaat erover dat niemand en dan ook helemaal niemand ( dus ook geen Froome ) nog 1 trap mag zetten als hij ziek is. Er worden geen attesten meer uitgeschreven en zeker niet geaccepteerd. Dus verkouden, hooikoorts, ontstoken dit of dat , Jammer maar dan kun je even niet fietsen tot je weer beter bent. Als we ons hier niet aanhouden blijven dit soort gevallen steeds weer terugkomen.