Katarina Frostenson, lid van de academie, en haar echtgenoot Jean-Claude Arnault. Die laatste zou 18 vrouwen misbruikt hebben, waaronder de Zweedse kroonprinses.
Volledig scherm
Katarina Frostenson, lid van de academie, en haar echtgenoot Jean-Claude Arnault. Die laatste zou 18 vrouwen misbruikt hebben, waaronder de Zweedse kroonprinses. © Belga

Crisis bij jury Nobelprijs voor Literatuur: al acht leden opgestapt na klachten rond seksueel misbruik

Bij de Zweedse Academie, die de Nobelprijs voor de Literatuur uitreikt, stapt opnieuw een lid op. In totaal zijn nu al acht van de achttien leden opgestapt uit de academie, die zich in een diepe crisis bevindt na klachten rond seksueel misbruik tegen de echtgenoot van een van de leden.

6 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Waarom zijn vrouwen zo zwak tegenover mannen? Omdat mannen alle touwen in handen houden en niet loslaten ? Wat houdt vrouwen tegen om een tegenpool Nobelprijs te organiseren ? Vrouwen kunnen echt wel heel 'stoem' zijn. Richt gewoon een andere infrastructuur op ipv te bedelen voor meer participatie in leidinggevende functies. Stop met te bedelen.
  • Cor Vermonden

    6 jaar geleden
    Z e noemen dat ook sexcultuur.
  • Thierry Vansweevelt

    6 jaar geleden
    In de Vlaamse cultuurinstellingen is het niet beter. Zie Roma (geldschandaal), acteur Jappe Claes, Bart De Pauw. Hoe gaat het eigenlijk met onze cultuurcentra? Vroeger kwamen daar wereldsterren op af... nu...? Onnozel theater.
  • Johan coppens

    6 jaar geleden
    De Nobelprijzen worden 1 keer per jaar toegekend. Met wat moeten die bendeleden zich de rest van het jaar dus bezighouden. Er zijn nog zoveel schimmige grote organisaties waarvan je je afvraagt wat ze eigenlijk doen.
  • Piet Vanoverbeke

    6 jaar geleden
    Fijn dat dit boven water komt. De prijs is te koop en dat hoort niet.