Schiphol roept reizigers op om weg te blijven na stroomstoring

door
Belga
Leestijd 1 min.

In Nederland roept Schiphol reizigers op om zondagochtend weg te blijven van de luchthaven. De Amsterdamse luchthaven heeft na een stroomuitval met problemen bij het inchecken te kampen. Schiphol werd in de nacht van zaterdag op zondag getroffen door een stroomuitval. Hoewel de storing al is opgelost en de meeste systemen weer operationeel zijn, geldt dat niet voor het check-inproces. Dat leidt tot lange rijen wachtende reizigers.

Zondagochtend na 5 uur meldde Schiphol - dat eerder al had gewaarschuwd dat uitgaande vluchten mogelijk zouden worden geschrapt - op Twitter dat alle inkomende vluchten vanaf 9 uur "on hold" worden gezet. Passagiers wordt de raad gegeven om de luchthaven te verlaten. De toegangswegen van het vliegveld worden afgezet en er rijden geen treinen meer naar de luchthaven.

De stroomuitval deed zich rond 00.45 uur voor en betrof niet alleen de luchthaven, zo meldt elektriciteitsnetbeheerder Liander. In Amsterdam-Zuidoost zitten nog meer dan 10.000 huishoudens zonder stroom.

Bron: Belga