Johan Eyckens(JEH)
Volledig scherm
© Johan Eyckens(JEH)

Ex-Rode Duivel: "'Vuile zwarte' heb ik zo vaak te horen gekregen. Wie dat roept op straat, wordt bestraft. In een voetbalstadion roepen ze dat met duizenden tegelijk"

Belgisch voetbalHoe zou het nog zijn met Mbo Mpenza? De voormalige Rode Duivel en spits heeft zijn voetbalschoenen al een tijdje aan de haak gehangen, maar dat betekent niet dat de Belg met Congolese roots is verdwenen uit de voetbalwereld. De 41-jarige Mpenza wil maar al te graag de strijd met het racisme in het voetbal aanpakken.

29 reacties

  • Paul Heyligen

    6 jaar geleden
    ik denk dat er vroeger even vaak vuile zwarte naar de scheidsrechters werd geroepen, volgens mij heeft dit alles veel meer te maken met voetbal dan met racisme. Als Mpenza voor de ploeg zou spelen van deze roepers zou hij door diezelfde roepers op handen worden gedragen.
  • Janis D'hoore

    6 jaar geleden
    Racisme is een achterbakse ziekte je ontdekt wie verstand heeft en wie niet.
  • Leopold Vanhoof

    6 jaar geleden
    Hoe vaak heb ik al gelezen en gehoord dat voetbal oorlog is.( vandaag was men er in Antwerpen trouwens nog op voorbereid, erg hé) Nu in de oorlog gebeuren er ergere dingen hoor. En van 'n zwarte kan men bezwaarlijk 'n witte maken. En zwart is toch ook mooi.
  • Jef Vangheluwe

    6 jaar geleden
    Akkoord het komt niet prettig aan, maar wordt nogal fel overroepen hoor, en het klagen komt enkel maar van één kant. Ook worden voetbalprofs dik betaald, wat zeg ik dik betaald ?!? veel te veel betaald, moeten dan ook tegen een stootje kunnen hoor. want die 'roepers' zijn diegenen die helpen de kas te spijzen...
  • marnix vande wiele

    6 jaar geleden
    Ja het hoeft niet van niemand niet en toch doen beide zijden het . Zowel blank bruin zwart geel rood. Overal schuilen racisten ik werk in een multicultureel bedrijf is schering en inslag van alle partijen