Larry Harvey begon in 1986 samen met zijn vriend Jerry Goodell een popverbranding op een strand in San Francisco. Later verhuisde de gebeurtenis naar Nevada en groeide het uit tot een echt fenomeen.
Volledig scherm
Larry Harvey begon in 1986 samen met zijn vriend Jerry Goodell een popverbranding op een strand in San Francisco. Later verhuisde de gebeurtenis naar Nevada en groeide het uit tot een echt fenomeen. © AP

Man die jaarlijks 70.000 mensen naar woestijn krijgt voor Burning Man is overleden

In de Verenigde Staten is Larry Harvey, de oprichter van het legendarische Burning Man-festival, op 70-jarige leeftijd overleden. Dat meldt de organisatie van het festival. Hij kreeg begin deze maand een beroerte, en overleed aan de gevolgen daarvan. Sinds midden jaren ’80 organiseerde hij het festival dat ondertussen is uitgegroeid tot een waar fenomeen. 

5 reacties

  • Christine Laevers

    6 jaar geleden
    Ik heb die beweging helemaal gemist. Of niet ? Ik heb net vers geviste vissen gekregen in ruil voor een vak in mijn diepvries aan de vister. Ruilen bestaan hier op het Franse platteland al eeuwenlang! indianen in Noord-Amerika ruilden ook. En dan moet iemand van Europese oorsprong alles nog eens opnieuw gaan uitleggen aan andere 'nieuwe' Amerikanen: vrijheid, tolerantie, ruilen, ... Maar ja, in de VS is het allemaal zo simpel niet.
  • Geert Blanchart

    6 jaar geleden
    Heb er 3 jaar mogen bijzijn en genoten x BM Geert
  • Prosperdine Klaas

    6 jaar geleden
    RIP lieve man. Opnieuw zo'n prachtig man die van ons heen gaat.
  • Lucas De groot

    6 jaar geleden
    Terug schonen lucht.
  • Francis Brooks

    6 jaar geleden
    RIP een echte pionier is heen gegaan. Dit waren niet zomaar festivals. Het waren steden gebaseerd op tolerantie, vrijheid en ruilhandel. Dit is misschien wel hoe een echte maatschappij eruit hoeft te zijn...