Philippe De Backer (archiefbeeld).
Volledig scherm
Philippe De Backer (archiefbeeld). © BELGA

Nieuwe privacyregels geen voorbode van heksenjacht

Vanaf 25 mei moeten bedrijven zich in regel brengen met de nieuwe privacyregels, maar dat betekent niet dat ondernemingen meteen een heksenjacht moeten vrezen. Dat heeft bevoegd staatssecretaris Philippe De Backer (Open Vld) zondag laten verstaan in De Zevende Dag op Eén. De vernieuwde Privacycommissie zal in eerste instantie inzetten op sensibilisering. De boetes zijn een stok achter de deur voor hardleerse bedrijven, luidde het.

12 reacties

  • Marc Van der Vloedt

    6 jaar geleden
    Ga nou gauw vinken ! roept de Open Vld'er ,de consument toe en de vinkenjacht voor ondernemers is open. (en kijk nu eens bij "vinken")
  • anna geulen

    6 jaar geleden
    Als het over bedrijven en zelfstandigen gaat mag er nooit een "heksenjacht" ontstaan. Als het over "gewone" mensen gaat geldt dat verhaal nooit. vb: 250000 euro boete voor het roken in de auto
  • Dirk Landuyt

    6 jaar geleden
    Boetes vanaf de eerste dag. De wet dateert van juni 2016, ze hebben 2 jaar tijd gehad en nu beginnen ze dus wat paniekvoetbal te spelen. En al die werkgeversverenigingen en zelfstandigenclubs zouden nu al moeten beboet worden wegens werkweigering. 2 jaar overgangsperiode en gewoon niks gedaan : schaamteloze lamzakken.
  • Hubert Vanmechelen

    6 jaar geleden
    - Sensibilisering en later boetes. En hiermee zou dan alles strikt wettelijk moeten gaan verlopen en worden de nieuwe privacyregels nageleefd, echt ? Blijf dromen mr. De Backer (Open Vld)
  • Marc Camp

    6 jaar geleden
    @Cindy, verzamelen van gegevens was voor 1970 vooral gedaan door spioneren van.... pas in de jaren 70 werd een netwerk ontwikkeld dat alle universiteiten met elkaar verbond. Hanf jaren 80 werd het internet voor mensen toegangelijker als ze tenminste een pc en modem konden kopen. De meeste begonnen eind jaren 80. Nog iets van geschiedenis mevrouw?