Lewis Hamilton.
Volledig scherm
Lewis Hamilton. © REUTERS

Hamilton wint GP van Azerbeidzjan na incidentrijke race en knotsgek slot, Vandoorne negende

Formule 1De Brit Lewis Hamilton heeft op het Baku City Circuit Grote Prijs Formule 1 van Azerbeidzjan gewonnen. De rijder van Mercedes profiteerde van een knotsgek slot om zijn eerste zege van het seizoen te pakken. Kimi Räikkonen werd tweede, Sergio Perez derde. Stoffel Vandoorne, gestart als zestiende, reed na 51 ronden als negende over de finish. Max Verstappen en Daniel Ricciardo lieten zich in het slot van de race op negatieve wijze opmerken. De RedBull-ploegmaats kwamen vol in aanraking met elkaar, vooral door een manoeuvre van ‘Mad Max’.

67 reacties

  • Berry Colijn

    6 jaar geleden
    Stoffel negende. Deed hij mee dan!! Heb hem helemaal niet gezien. O, hij reed natuurlijk braaf zijn rondjes mee in een soort polonaise. Wat saai. Doet zijn naam Stoffel trouwens wel eer aan!!!!
  • Jan Wuyts

    6 jaar geleden
    Moet Vandoorne op de rem gaan staan omdat Alonso nog te goed is? Team of Alonso orders??Niet normaal telkens dat grote (tijds) verschil tussen beide racers Evenmin dat hij moet hopen dat er zich genoeg uit de race kegelen om zelf in de enkele puntjes te eindigen. En telkens zo'n belabberde start, alsof zijn turbo uit de jaren 80 dateert, zo van 1, 2 3 sec... oef!!!
  • Lucien Mertens

    6 jaar geleden
    Niet Lewis, maar Bottas de koele hoorde hier te winnen, en Max hoort eerder in het stockcar racen dan in de F1. Een gevaar voor zichzelf en anderen.
  • SAM Bedfort

    6 jaar geleden
    Achmed Chokri, de uitleg is simpel. Stoffel moet Alonso voor laten, daarom moet hij zo dikwijls binnen.
  • Sanne Vermeulen

    6 jaar geleden
    Tsja als je het zo cadeau krijgt