Leden van de vakbond aan het geblokkeerde distributiecentrum in Wevelgem.
Volledig scherm
Leden van de vakbond aan het geblokkeerde distributiecentrum in Wevelgem. © Hans Verbeke

KAART. Deze Lidl-winkels blijven vandaag gesloten

Een veertigtal filialen van Lidl in Vlaanderen blijven gesloten, in Wallonië zijn quasi alle winkels dicht, aldus BBTK-vakbondssecretaris Jan De Weghe. In totaal gaat het om 100 van de 300 winkels. De vijf distributiecentra van de supermarktketen zijn nog steeds geblokkeerd, wat voor problemen zorgt bij de bevoorrading van winkels die wel open zijn. 

336 reacties

  • Luc Van Bogaert

    6 jaar geleden
    De aanhouder wint.
  • Lodewijk Placklé

    6 jaar geleden
    De stakers werken zelf niet bij Lidl. Stakingspiketten zijn mensen van de burelen van de vakbond
  • Kalo Anders

    6 jaar geleden
    Dat noemt dan ironie: de socialisten zijn altijd diegene die het meeste gepusht hebben om de loonkost zo hoog mogelijk te houden, moeten vechten tegen de nadelen van dat systeem : werkgevers die besparen op werkkrachten, teneinde de torenhoge lasten te vermijden. En die lasten worden vervolgens dan kwistig rondgestooid aan werklozen .. Dat is geen houdbaar systeem.
  • gina duribreux

    6 jaar geleden
    dit is waalse ps staking zodus politieke staking vlaanderen waar de nv zo sterk staat laat zich doen door ps of zijn ze blind dit alles voor verkiezing zijn ze echt zo dom dit is zo klaar als pompewater
  • Frans Van der Borght

    6 jaar geleden
    Wat in België gaande is was hiervoor ook in Duitsland het geval! Zelfs het bespieden van het personeel met camera's, een schande. Maar wat de soc. Vakbonden doen is louter politiek. Ze misbruiken hun leden.