OEFENMATCHEN. Club speelt gelijk tegen Olympiakos, AA Gent verliest in Nederland

Landskampioen Club Brugge heeft vrijdag in een oefenduel 0-0 gelijkgespeeld tegen het Griekse Olympiakos in Roeselare. AA Gent ging met de billen bloot tegen het Nederlandse PEC Zwolle en verloor met 3-0. Kortrijk was de derde eersteklasser die vrijdag oefende en speelde 1-1 gelijk tegen Cercle Brugge.

dmm

Een week voor de Supercup heeft landskampioen Club Brugge in een gezapige oefenwedstrijd 0-0 gelijkgespeeld tegen de Griekse landskampioen Olympiakos. Club Brugge startte met zijn sterkst mogelijke opstelling. Simons moest nog steeds centraal achterin depanneren . Het aanvallende kwartet bestond uit Refaelov, Storm, Vossen en Izquierdo.

De eerste kansjes waren voor de Grieken, pas na een half uur stak Club Brugge de neus aan het venster. Izquierdo kreeg de beste mogelijkheid voor de rust, maar doelman Kapina duwde in het hoekschop. Ook in de tweede helft dwong de Colombiaan de Griekse keeper tot een redding. Preud’homme bracht ook nog Diaby, Wesley, Bolingoli en Osei-Berkoe tussen de lijnen, maar gescoord werd er niet meer. Volgende week wacht Standard in de Supercup.

AA Gent slikt drie goals in Nederland

Exact een week geleden speelde AA Gent ook al gelijk tegen Olympiakos. Vrijdagavond gingen de Buffalo’s met 3-0 ten onder tegen het Nederlandse PEC Zwolle van trainer Ron Jans. Bij de rust keek het tegen een 1-0 achterstand aan na een knappe individuele actie van Youness Mokhtar die door Kingsley Ehizibue overhoeks in doel werd gekopt. In de tweede helft was het diezelfde Ehizibue die er met zijn tweede doelpunt van de avond 2-0 van maakte. Amper vier minuten later slaagde de Gentse defensie er niet in een hoekschop weg te werken en knalde Thanasis Karagounis met een hard schot de 3-0 tegen de netten, meteen ook de einduitslag.

Cercle Brugge houdt KV Kortrijk in bedwang

KV Kortrijk ten slotte had het niet onder de markt tegen Cercle Brugge in Lichtervelde. Al na vier minuten wist Mathieu Maertens een voorzet van Wesley Vanbelle voorbij Kortrijk-doelman Michalis Sifakis in doel te werken. Na iets meer dan vijf minuten spelen in de tweede helft kon de Griekse spits Thanasis Papazoglou de bordjes toch weer in evenwicht brengen voor De Kerels. Daarna werd er niet meer gescoord en moesten beide ploegen zich tevreden stellen met een gelijkspel.