VIDEO. Toch opstootjes na derby tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp

De derby tussen Beerschot Wilrijk en Antwerp is geëindigd op een 0-0 gelijkspel. De politie probeert de uittocht van de supporters nu in goede banen te leiden. Aanvankelijk bleef het rustig, maar na een tijd gingen de poppen toch aan het dansen aan de Olympialaan. Het stuk van de Julius de Geyterstraat tot aan de Sportstraat, waar de bussen met Antwerp-supporters straks gaan doorrijden, is volledig afgesloten. Zelfs bewoners van de straat die naar huis willen, mogen de straat niet in.

dst

In de aanloop naar de wedstrijd werden zondagochtend al negen arrestaties verricht. Het gaat om Nederlanders die zich aan café Nieuw Stadion voorbereidden om amok te maken.

De politie is talrijk aanwezig na de match, maar op de hoek van de De Bruynlaan en de Olympialaan kwam het toch tot opstootjes met de politie. Een voertuig van de politie probeerde de fans uit elkaar te drijven, maar de poppen gingen toch aan het dansen.

Aan het kruispunt van de Julius De Geyterstraat en de VII-Olympiadelaan blijven Beerschot-supporters staan, en ze zijn niet onmiddellijk van plan weg te gaan. Zo kunnen de Antwerp-supporters het stadion nog niet onmiddellijk verlaten, een soort revanche voor twee weken geleden toen Beerschot-fans tot 7 uur hebben moeten wachten voor ze konden vertrekken.

Lees ook het wedstrijdverslag: Beerschot Wilrijk kan geen revanche nemen tegen Antwerp en pakt een punt in aangename derby

© brp

© brp

© brp

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer