© Catwalkpictures

Dit worden de trendkleuren van volgend jaar

Terwijl de modeweken volop aan de gang zijn en er op de catwalks heel wat mooist te zien is voor komende lente, heeft kleureninstituut Pantone zich naar goede gewoonte over de kleurtrends van het voorjaar gebogen. Een overzicht van de tien tinten die het over een half jaar helemaal gaan maken.

vwh

De kleuren die je ziet op de catwalk zullen in de lente wellicht vaak in het straatbeeld terugkomen. “De evoluties in de modewereld hebben een enorme invloed en inspireren ons”, zegt Leatrice Eiseman van het instituut in de Los Angeles Times. “Als je de kleuren van de ontwerpen ziet, krijg je een goed beeld van de intensiteit en de populariteit ervan. We schrijven alles op en op het einde rest ons een simpele rekenoefening. Hoeveel ontwerpers gebruiken deze kleuren?” Op basis van hun berekeningen ontdekten ze tien populaire tinten, die ze een passende naam gaven.

Niagara

Deze zachte denim tint doet denken aan het zachte blauw dat je terugvindt in watervallen. Gezien bij onder meer Carolina Herrera en Zac Posen. Bijna met alles te combineren.

© Carolina Herrera

Primrose Yellow

Niet te fel, niet te ingetogen: zo kan je deze geeltint het best omschrijven. Een sprankelende kleur om het zonnetje in jezelf naar boven te halen. Gaat perfect bij Pantone’s Hazelnut of - voor de durvers - bij Island Paradise.

© Tibi

Lapis Blue

Deze energieke tint blauw is volgens het kleureninstituut niet seizoensgebonden. Ook in de herfst komt de kleur prachtig uit.

© Proenza Schouler

Flame

Zeg niet zomaar rood, niet zomaar oranje tegen deze kleur maar oranje met rode ondertoon. Een kleur voor komende lente, maar ook zeker nu al hip als je bij het herfstlandschap - lees: de vallende bladeren - wil passen.

© Akris

Island Paradise

Vergeet sea foam green, vernoemd naar de schuimkraag van golven. Komende lente breng je met deze tint een ode aan azuurblauw water, ergens in de Caraïben.

© Victoria Beckham

Pale Dogwood

Nudetinten zijn terug van nooit weggeweest. Deze Pale Dogwood is als het ware een lichte schakering van een eerdere trendkleur Rose Quartz en zal volgens Pantone mooi samengaan met Flame.

© Monique Lhuillier

Greenery

Ben je een ramp als het op planten onderhouden aankomt, maar hou je wel van de natuur? Verwerk die dan in je outfit. Michael Kors keurt het alvast helemaal goed.

© Michael Kors

Pink Yarrow

Niet alleen natuurlandschappen maar ook groenten krijgen een hoofdrol in je garderobe. Pink Yarrow is als het ware de kleur van rode bieten als outfit.

© Oscar de la Renta

Kale

Boerenkool, tegenwoordig heel hip bij foodies, vertaalt zich dan weer naar bladgroen op je jasjes, rokken, truien enzovoort. Of legergroen, als je de link met de groente niet ziet.

© Altuzarra

Hazelnut

Een neutrale en veelzijdige tint, die eigenlijk veel lichter is dan een echte hazelnoot. De kleur kwam enorm veel terug op de catwalk en kan het hele jaar door dienen als een perfecte basis voor een outfit.

© Nicholas K

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer