"Touche pas à mon zizi": Facebookpagina wil penisschildering redden

De muurschildering in Sint-Gillis waarop een penis is te zien, moet blijven. Dat is althans de boodschap van de Facebookpagina "Touche pas à mon zizi". En ook een petitie komt op voor het behoud van de tekening.

De muurschildering in de Parklaan in Sint-Gilles heeft afgelopen week heel wat commotie veroorzaakt, zeker aangezien de tekening aangebracht is in de buurt van een school. De gemeente benadrukt dat er geen toestemming is gevraagd en besliste gisteren dat het fresco "de komende weken" zal worden weggehaald. 

Een boodschap die de fans van het werk niet graag horen, zo blijkt. Op Facebook is er ondertussen een pagina opgestart met de naam "Touche pas à mon zizi". Vrij vertaald: "blijf met je handen van mijn penis". Een duidelijke boodschap om de muurschildering te behouden. Op twee dagen tijd haalde de pagina al meer dan 2.000 likes.

Daarnaast is er ook een petitie opgestart met de toepasselijke naam "sauvez le penis/red de penis". "Omdat iedere vorm van creativiteit in onze stad belangrijk is, willen wij ijveren voor het aanblijven van de penis", klinkt het. "Dit als tegengewicht aan de voorgekauwde "toeristische kunst" die we als Brusselaar sowieso al opgedrongen krijgen.

Meest gelezen