Illustratiefoto.
Volledig scherm
Illustratiefoto. © thinkstock

Federale politie kampt met schrijnend tekort aan "cyberagenten"

De Federal Computer Crime Unit (FCCU) van de federale politie kampt met een nijpend tekort aan personeel waardoor de werking van de dienst in het gedrang komt. Dat klaagt het hoofd van de dienst, Walter Coenraets, aan in een nota aan minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA), zo berichten de kranten van Sudpresse maandag.

13 reacties

  • Jan Van Overveldt

    6 jaar geleden
    De FCCU telt momenteel 22 “cyberagenten”. Als je die mensen geen marktconforme verloning betaald, beginnen die zelfs niet. In de privé verdienen die netto 3x meer en krijgen een dikke bedrijfswagen onder hun gat geschoven.
  • jan boden

    6 jaar geleden
    Anderzijds is er een overcapaciteit aan flitsagenten dus ze moeten bij de politie verstandige keuzes leren maken. Of kunnen ze dat daar niet ?
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Daarom kiezen ze er juist minder vaak voor, Lia Schuijt. En werken doen ze wel degelijk. Maar dan op een ander tegen een betere verloning. Daar zullen je aversie en vooroordelen tegen ambtenaren toch maar weinig aan veranderen.
  • JAN krommentak

    6 jaar geleden
    Ja federale ambtenaren die men verguist en dagdagelijks aan het kruis nageld want dat zijn profiteurs en die men ergens anders niet snel genoeg kwijt kan maar op sommige departementen nu al problemen geven door onderbemanning wie wil er nog voor zo een instelling werken waar je jaarlijks gewikt en gewogen word op straffen en inhouding van de werkdruk enorm is en waar je verantwoording moet afleggen aan onkundige politiek benoemde die alles voor jou bepalen en beslissen !!
  • wim CLAES

    6 jaar geleden
    met een premie maak je geen pc specialisten, met aanwerving wel. en dan zie je dat je je politiemensen te laag betaalt.dus moet je specialisten aanwerven zonder politiegraad met een hoger loon dan de doorsnee agent.een veel hoger loon .