© Familie

Na veelbesproken ontslag: oude bekende maakt comeback in ‘Familie’

Een verrassing van formaat. Én nu al de comeback van het jaar in televisieland. Drie jaar na haar ophefmakende ontslag keert Martine Jonckheere (61) terug als Marie-Rose in de soap ‘Familie’. Dat schrijft het weekblad Dag Allemaal en wordt bevestigd door VTM.

nadb

Het vertrek van Marie-Rose, bijna drie jaar geleden, had alles van een definitieve exit. Bovendien was het geen geheim dat Martine Jonckheere de deur niet bepaald zacht achter zich had dichtgetrokken. Na haar ontslag liet ze zich streng uit over haar collega’s en haar toenmalige baas, die sinds twee jaar niet meer aan het hoofd ‘Familie’ staat.

© Familie

Maar nu zijn de plooien gladgestreken. Vorige week tekende Martine Jonckheere haar nieuwe contract bij VTM.

“Het draait voor mij om respect in het leven”, zegt de actrice. “En het feit dat ze mij nu teruggevraagd hebben voor ‘Familie’, is een teken van respect en vertrouwen. Alleen al daarvoor zou ik ‘ja’ hebben gezegd, ondanks alles wat er in het verleden is gebeurd. Ik ben heel dankbaar voor deze mooie kans.”

Haar personage Marie-Rose De Putter zal in de loop van volgend seizoen terugkeren op het scherm. Wel gaat het om een tijdelijke rol op halftijdse basis.

“Ik krijg een heel mooie verhaallijn en een rol waar veel vlees aan zit”, zegt ze nog. “En al duurt ze niet lang, toch ga ik heel blij zijn als ik de verwachtingen kan waarmaken.”

Het is al de tweede comeback van Martine in ‘Familie’. Van 2005 tot 2015 speelde ze opnieuw mee, nadat ze in 1996 al een keer uit de soap was geschreven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER