© Bjorn Börg

Hier moet je op letten als je nieuwe boxershorts koopt

De ene boxershort is de andere niet. Van het juiste model tot de verschillende stoffen, hier moet je op letten als je nieuwe boxershorts koopt!

cityfashion

Aansluitende of losse boxershort

Draag je vaak chino’s of kostuumbroeken met sigarettenpijp, dan kies je best voor een aansluitend model. Op die manier tekenen de lijnen van je boxershort niet af. Bovendien valt dit model net op je heupen, iets lager dus dan een klassieke slip. Zo vermijd je alvast dat de rand boven je broek komt piepen. Tijdens het sporten, biedt een aansluitend model het meeste ondersteuning. Ook als je een beroep uitoefent waarbij je veel beweegt, kies je best voor een aansluitend model om wrijving te vermijden.

Draag je vaak een gewone jeans of een short, dan kan vanuit stylistisch oogpunt een losse boxershort ook. Om te slapen kies je best voor een los exmplaar: zo kan je huid net iets beter ademen.

Korte of lange pijpen

Een van de belangrijkste dingen dat ondergoed moet doen naast ondersteuning bieden, is comfort bieden voor je huid. Een boxershort met korte pijpen reguleert iets makkelijker je lichaamstemperatuur dan andere modellen met langere pijpen. Op warme dagen en zeker tijdens het sporten, kies je dus best voor kortere pijpen. Zijn jouw billen je zwaarste punt? Dan kun je vanuit 'stylistisch perspectief' best voor een boxershort met lange pijpen kiezen, die maakt je onderlichaam gestroomlijnd.

Kies je stof strategisch

Katoen of jersey

Op zoek naar een comfortabele boxershort die je lichaam genoeg ondersteunt? Kies dan voor eentje uit katoen of jersey, deze stoffen zitten niet alleen super, ze voelen zacht en zijn licht van gewicht. Perfect voor een terrasjesavond of om vroeg onder de wol te kruipen!

Mesh, polyamide of polyester

Sportsessie op de planning? Dan kies je best voor een model dat je lichaam maximaal ondersteunt. Wanneer je constant in beweging bent zijn synthetische stoffen de beste keuze. Mesh, polyamide en polyester werken vochtafdrijvend, schuren niet en houden je lichaamstemperatuur op peil.

Kies de juiste maat

Het foute ondergoed kan je outfit wel degelijk maken of kraken. Je boxershorts ‘op het zicht kopen’ is nooit een goed idee. Te kleine boxers kruipen omhoog, te grote zitten niet comfortabel. Hoe je de juiste maat bepaalt?

Kijk naar je broekmaat! Heb je een gemiddelde grootte (broekmaat rond de 50 of jeansmaat rond de 34), dan kies je best voor een medium in boxers. Toch je twijfels? Ga aan de slag met een meetlint, elk boxershort-merk heeft een eigen maattabel dat je verder kan helpen.

Daarom draag je beter geen katoen tijdens het sporten

© Pexels

Denk je dat katoen dé ideale stof is voor je workout-outfit? Fout! Er bestaan namelijk veel betere stoffen om je sportprestaties te ondersteunen. Wij vertellen je waarom je beter geen katoen draagt tijdens het sporten.

Sporten in katoen? Geen goed idee!

We geven het toe, er bestaan weinig stoffen die zo comfortabel zitten als zacht katoen. Toch kies je tijdens je workout beter voor een andere stof. Katoen is een zachte, luchtdoorlatende vezel maar werkt helaas niet vochtafdrijvend genoeg. Je sportkleding blijft dus lang nat en koud (wat enorm slecht is voor je spieren die je zojuist hebt getraind) en wordt bovendien zwaarder om te dragen.

Doordat het vocht wordt vastgehouden in de vezels, kan het materiaal minder goed ademen en zal bijgevolg je lichaamstemperatuur stijgen. Nog meer zweten, last van schuurplekken en een gevoel van oververhitting? Check.

Workout boost? Kies voor polyamide of polyester

Welke stoffen je lichaam wél ondersteunen? Microvezelstoffen als polyamide of polyester zijn een betere keuze als je je sportprestatie een boost wil geven. In tegenstelling tot katoen kunnen deze materialen naadloos verwerkt worden: zo blijft alles nét iets beter alles op de juiste positie zitten waardoor je je kan focussen op het sporten zelf.

De grootste troef van deze materialen is echter dat ze vochtafdrijvend zijn. Dat betekent dus ook dat ze beter ademen dan katoen, je lichaamstemperatuur op peil houden én minder snel zweetgeuren absorberen. Bovendien zijn deze stoffen sneldrogend. Dat je ze nadien niet meer hoeft te strijken, is natuurlijk ook mooi meegenomen.

Tip: toch last van hardnekkige zweetgeuren in je sportkleding? Dat komt wellicht omdat er te veel tijd verstreken is tussen het sporten en de wasbeurt. Krijg je de geur er niet meer uit? Laat je sportkledij dan eerst een uur in azijn weken alvorens het in de wasmachine te steken.

Uit eten? Vier tips voor een comfortabele outfit

© Jack & Jones // Only & Sons

Wanneer je op restaurant gaat, wil je vooral comfortabel kunnen zitten en eten. Met deze tips ga je stijlvol en comfortabel op restaurant!

Een hemd dragen? Kies voor een regular fit in katoen of polyester

Een hemd is altijd geschikt wanneer je op restaurant gaat. Comfortabel tafelen? Kies dan voor een hemd met regular fit, geen super slim of slim fit. Een regular fit heeft nog voldoende taillering om je figuur in de kijker te zetten, maar knelt een stuk minder wanneer je zit.

Ook het materiaal van je hemd is van belang: katoen is altijd een goede keuze. De stof geeft makkelijk mee, absorbeert vocht (lees: zweet) en als er wat van je eten of drinken op je hemd belandt dan krijg je de vlekken er ook gemakkelijk uit. Helemaal op veilig spelen? Een wit katoenen hemd kan mee in de kookwas! Heb je geen tijd om je om te kleden vooraleer je uit gaat eten? Kies dan 's morgens voor een hemd met een materialenmix van katoen en polyester: daarmee heb je het meeste kans om kreukvrij aan tafel te schuiven en hoef je je ten minste daar geen zorgen meer over te maken.

In een T-shirt op restaurant? Ja!

Je leest het goed, als het echt warm is, kan je zeker ook in een T-shirt stijlvol tafelen. Meer zelfs: een T-shirt of polo is zowel op gebied van mode als op gebied van comfort zelfs een betere keuze dan een hemd met korte mouwen. Al is er wel een verschil tussen een klassevolle Bretonse streep en een T-shirt met schreeuwerige print of een exemplaar in een knalkleur. Eenvoud is key. Kies voor een basic effen model met V-hals of een polo, dat staat meteen een stuk gekleder.

Laat je blazer thuis

Hoe gentleman proof hij ook is, een blazer zit niet bepaald comfortabel. Een stijlvol alternatief? Draag eens een cardigan of gekleed vest over je hemd! Met een cardigan of vest heb je geen last van mouwen die omhoog kruipen of schoudervullingen die plots een stuk te hoog zitten en ze zijn bovendien ook nog eens beter bestand tegen kreuken.

Kies voor een chino, geen jeans

Man’s best friend, de jeansbroek, is geen goede keuze wanneer je uitgebreid op restaurant gaat. Een trendy chino ziet er niet alleen goed uit bij élke man, deze broek zit ook een stuk comfortabeler. Ga op zoek naar de perfecte pasvorm en maat, het zou zonde zijn dat een riem je comfy outfit teniet doet.

Tip: een outfit kan helemaal anders aanvoelen wanneer je gaat zitten. Een restaurantbezoek breng je al zittend door, dus probeer je ensemble thuis uit vooraleer je de deur uit gaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer