thinkstock
Volledig scherm
© thinkstock

Vlaamse journalisten slaan alarm over nieuwe privacywetgeving

De Vlaamse hoofdredacties en de journalistenbond VVJ luiden de alarmbel over de nieuwe privacywetgeving. De Belgische wetgever is bezig de Europese Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) of GDPR te implementeren voor ons land, maar voorziet geen of onvoldoende vrijstellingen voor journalisten, waardoor journalistiek werk zo goed als onmogelijk gemaakt zou worden. 

22 reacties

  • Anne Van Hamme

    6 jaar geleden
    @ De instanties: geef es duidelijke instructies voor onze website aub? Geen mens weet wat van ons verwacht wordt en dreigementen tot 60000 euro?
  • Victor Munster

    6 jaar geleden
    Volgens de interpretatie die hier opgediend wordt heb ik dus geen recht meer op privacy van zodra ik met een journalist heb gesproken? Nu ja; zolang die journalist zich als dusdanig heeft geïdentificeerd en jij ermee wil spreken kan ik nog enigszins akkoord gaan.
  • Jan Van de Velde

    6 jaar geleden
    De privacyregels beletten enkel dat persoonsgegevens (dit zijn gegevens betreffende identificeerbare, levende personen, zoals bvb. de naam, het adres, de gezinssamenstelling) in een computerbestand worden opgenomen én dat deze gegevens in de media worden bekendgemaakt zonder instemming van de betrokkene. Terecht zou ik zeggen.
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    Arthur Houben heeft het helaas bij het heel rechte eind... Dat is jammer genoeg waar het naartoe gaat en voor een groot stuk al is uitgerold.
  • chris delanghe

    6 jaar geleden
    de dictatoriale controlestaat en inperking van de vrije meningsuiting is een feit. Met dank aan de EU bende. De politieke wantoestanden zullen in de toekomst niet meer worden publiek gemaakt maar vakkundig toegedekt. En dit alles zal er natuurlijk weer doorgedrukt worden onder het mom van het "belang van onze veiligheid"