Hong Shing in Toronto.
Volledig scherm
Hong Shing in Toronto. © Google Maps

Tienduizend dollar boete voor restauranteigenaar omdat hij zwarte man vooraf liet betalen

BuitenlandDe eigenaar van een Chinees restaurant in Canada moet een zwarte man tienduizend dollar betalen na een klacht over discriminatie.  De man ging in mei 2014 naar het restaurant en kreeg daar te horen dat hij vooraf moest betalen. Blanke gasten mochten gewoon na het eten de rekening voldoen. 

6 reacties

  • Caroline Bex

    6 jaar geleden
    Wie het normaal vindt dat een restaurant op basis van huidskleur de rekening al dan niet vooraf laat voldoen, spoort niet. Ofwel iedereen, ofwel niemand, maar toch niet op basis van ras. Ik zou er ook niet mee kunnen lachen!
  • W. S.

    6 jaar geleden
    Ook al is een staatsschuld later aangegaan tegenover een andere (gewone) shuld. Toch heeft de staat een voorrecht wat betekent dat deze eert moet afgelost worden.Is dit ook discriminatie?
  • Filip Desmedt

    6 jaar geleden
    Amaai , dan moeten er heel veel deze boete ontvangen , want elke benefiete mosselpartij met friet , of kip met appelmoes benefiet , of korpsmaaltijd in het leger , enz enz , MOET je steeds vooraf betalen !! Wel , ik voel me ook gediscrimineerd als ik dat op voorhand moet betalen , dus graag ook een storting van 10000 dollar aub !!
  • Edgard Martens

    6 jaar geleden
    mag je in je eigen zaak geen baas meer zijn????
  • Leo Duym

    6 jaar geleden
    Wat is er mis mee klanten vooraf te laten betalen als je ze niet kent? Toen ik voor het eerst het café om onze hoek binnenstapte, moest ik op het terras na elk biertje ook onmiddellijk betalen, de andere klanten blijkbaar niet. Nu ze me kennen hoeft dat ook niet meer. Ik ben tegen discriminatie, maar wat bewijs heeft de rechtbank dat dit niet het beleid van dat restaurant is?