Zo heb je snel een tapasfeestje aan tafel
Aangeboden door LidlOf je nu een feestje in het vooruitzicht hebt of gewoon gezellig thuis uitgebreid wil aperitieven: tapas smaken áltijd. En om ze te maken heb je echt zero keukenskills nodig. Kruid wat aardappeltjes, vul wat stokbrood, lepel wat kaas in tomaatjes, eventjes wachten op de oven en klaar is kees!
Wat heb je nodig? (voor 4 personen)
Patatas bravas:
600 g krielaardappelen
1 tl cayennepeper
2 tl paprikapoeder
olijfolie
4 el mayonaise
2 teentjes look
2 tl gedroogde rozemarijn
4 el olijfolie
peper en zout
Borrelstokbrood:
1 rustiek stokbrood, af te bakken
100 g geraspte mozzarella
4 el pesto
2 lente-uitjes, in ringen
basilicumblaadjes
Gevulde minitomaatjes:
16 minitrostomaten
120 g blauwschimmelkaas
olijfolie
2 el tijmblaadjes
Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappelen en snij in partjes.
2. Meng de olijfolie met de geperste knoflook, het paprikapoeder, het cayennepeper, het zout en de rozemarijn. Giet de olie over de aardappelpartjes en meng goed door elkaar. Verdeel de patatas bravas over de helft van de bakplaat. Zet 15 minuten in de oven.
3. Snij het stokbrood om de 2 cm tot 2/3 in. Verdeel met een lepel de pesto tussen de sneetjes van het stokbrood. Strooi er de mozzarella en de lente-uitjes tussen. Leg het brood op de bakplaat naast de aardappelen en zet de plaat 8 minuten terug in de oven.
4. Snij het hoedje van de trostomaatjes en hol ze uit met een koffielepel. Snij de kaas in blokjes en vul er de uitgeholde tomaatjes mee op. Strooi er de tijm over en bedruppel met olijfolie. Leg de tomaatjes mee op de bakplaat en zet nog eens 7 minuten in de oven.
5. Werk het stokbrood af met een handvol basilicumblaadjes en geef de mayonaise bij de patatas bravas.
Zin in meer fingerfood? Probeer dan zeker onze zoete aardappelkoekjes met pulled pork!
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
HLN Shop
Mogelijk fataal voor je hond of kat: welke voeding mag je nóóit met je huisdier delen?
-
Lidl
Back-to-schoolblues? Verwen je kroost met een lekkere aardappelpizza
Hebben je kids alweer nood aan vakantie? Dan is deze pizza met een twist een goed idee. De bodem maak je met aardappels, voor het beleg gebruiken we champignons, rode paprika, ansjovis en geraspte mozzarella. -
Lidl
La dolce vita: deze fruitige focaccia is het ideale ontbijt of tussendoortje
Een zoete focaccia, da’s the best of both worlds. Het typisch Italiaanse brood was al een hit als aperohapje of lunch, maar wat dacht je van mango, blauwe bessen en aardbeien als vulling in plaats van olijven en rozemarijn? Aftoppen met basilicum en je waant je in het zuiden. -
-
HLN Shop
Is een automatische elektrische fiets interessant voor jou?
-
Lidl
De ultieme kerstklassieker om samen van te genieten: gevulde kalkoen
Dat kalkoen op het kerstmenu thuishoort, is een traditie die we graag in ere houden. Gevuld met krokante pancetta, champignons en geurige kruiden is dit een smakelijk én dankbaar hoofdgerecht. Net zoals we weer mooie momenten aan tafel beleven met wie we graag zien, genieten we ook samen van een rijkelijke maaltijd. -
Spaargids.be
Groot aantal spaarrekeningen verdwijnt: sneuvelt ook de jouwe deze zomer?
Elke bank kan vanaf deze zomer nog maximaal vier gereglementeerde spaarrekeningen aanbieden. Wil ze een spaarrekening schrappen, dan moest ze daarover tegen eind april haar klanten verwittigen. Valt ook de jouwe weg? Spaargids.be geeft een overzicht. -
Lidl
TikTok-hype die ook écht lekker is: pasta met feta en tomaten uit de oven
-
Lidl
Hartverwarmende winterkost: varkenshaasje met pasta en mosterdsausje
-
Lidl
Lunchtip: kleurrijke groentenbowl met vegan nuggets
Vervang de klassieke kipnuggets eens door hun plantaardige variant – evenveel smaak, beter voor de planeet. Werk af met verschillende kleurrijke groenten, van spinazie tot wortelen, voor een bowl vol kleur en een instant vitaminebommetje om die laatste winterweken door te komen. -
Lidl
De ultieme Italiaanse klassieker: ossobuco
Italianen weten als geen ander wat goed leven is, en dat ‘la dolce vita’-gevoel is vooral in de keuken te merken. Ossobuco is zo’n Italiaanse klassieker die iedereen eens thuis moet maken: lekkere kalfsschenkel in een kruidige tomatensaus. Serveer met tagliatelle, al dente gekookt. -
PREMIUM
Zo kweek je gember, kurkuma of zoete aardappel in je eigen tuin
0 reacties
Resterende karakters 500
Log in en reageer