Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Multinationals betaalden België ruim 800 miljoen euro aan "illegale staatssteun" terug

De 36 multinationals hebben ruim 800 miljoen euro aan belastingkortingen terugbetaald aan ons land, meldt Apache. De Europese Commissie veroordeelde ons land twee jaar geleden omdat het multinationals jarenlang liet genieten van overwinstruling, de zogenaamde 'excess profit rulings'. Daardoor moesten ze geen belastingen betalen op het internationale deel van hun winst. Europa verplichtte de Belgische overheid daardoor zowat 900 miljoen euro terug te vorderen.

12 reacties

  • Max Maximus

    6 jaar geleden
    Lol..de overheid loopt jaarlijks zo'n 14 miljard mis door fiscale afspraken te regelen met multinationals.Die 800miljoen is een fooi voor bewezen diensten.
  • Anoniem

    6 jaar geleden
    Mooi ,tijd om de stroom goedkoper te maken terug 6% Btw,water ,brandstoffen aan de pomp ,zorgverzekering en en en ...Zal wel weer een natte droom zijn zeker en wat gebeurd er anders met die 800 miljoen overigens?.
  • bob schroyens

    6 jaar geleden
    staatssteun krijgen en geen belasting betalen , de burgers vinden dit niet juist: ( de politiekers niet want zij hebben het gegeven en toegestaan !!!!!
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    En de enige die er tegen was en er tegen in beroep gaat is onze N-VA minister van financiën JVO. Die wil alleen geld als het uit de zakken van de burger komt. In het land waar we al de hoogste belastingen hebben, de duurste winkels, de duurste rusthuizen, de duurste energierekeningen, het duurste water, het duurste openbaar vervoer, de duurste woningen...
  • james vroman

    6 jaar geleden
    eindelijk ...wel 2 jaar na datum en 100 mil tekort ..