Een vrachtwagenchauffeur en vakbondsmilitanten raakten slaags aan het distributiecentrum van Lidl in Genk.
Volledig scherm
Een vrachtwagenchauffeur en vakbondsmilitanten raakten slaags aan het distributiecentrum van Lidl in Genk. © HLN

Lidl-personeel na vechtpartij met trucker: "Dit doet onze zaak helemaal geen goed"

Vandaag op de middag deed zich aan de toegangspoort tot het distributiecentrum van Lidl in Genk een incident voor waarbij een Nederlandse trucker, die met z’n trekker en lege aanhangwagen het terrein wilde verlaten, slaags raakte met enkele militanten van de Waalse socialistische vakbond. Militanten van de laatste verhinderen al sinds afgelopen zaterdag dat goederen het depôt kunnen verlaten. Het voorval zet kwaad bloed bij een aantal personeelsleden van de winkelketen. “Dit kunnen we missen als kiespijn”, horen we bij enkele personeelsleden die anoniem wensen te blijven. “We zijn de stem van het personeel en we komen op voor hun belangen.”

77 reacties

  • geert vingerhoets

    6 jaar geleden
    en wat zullen de vakbonden doen als de directie van lidl zegt als jullie ons blijven gijzelen sluiten wij elke dag een winkel
  • Guy P. R. Rassart

    6 jaar geleden
    rood laat zich kennen zoals altijd , geen wonder dat ze nog amper 10% halen bij de verkiezingen, wie wil daar mee nog geassocieerd worden ???
  • erik Luykx

    6 jaar geleden
    Als het werk mij niet meer bevalt dan zoek ik ander werk! Werk genoeg.
  • eddy bollaert

    6 jaar geleden
    chauffeur wilt zijn job doen.laat die mens dan ook met rust bende hypokrieten.men moet eens kijken in de prive daar hebben we geen steun van de vakbond.vakbondsafgevaardigen hebben dan meestal een mooi rustig jobje om hun mond te houden.ik haat dit land.
  • Joost Vandenabeele

    6 jaar geleden
    Begrijp ik niet! De Waalse vakbond sluit het center af en richt een blokkade op. Zij bepalen een nieuwe wet van wie door mag of niet. Niemand heeft daarom gevraagd. Wellicht wenste de chauffeur een andere opdracht te vervullen. En dan de uitspraak: " Het is de chauffeur die zijn boekje te buiten ging."