EPA
Volledig scherm
© EPA

Wetswijziging geeft Brits parlement macht om te beslissen in EU te blijven

Het Hogerhuis van het Britse parlement wijzigt de wet op de brexit, waardoor het parlement kan verhinderen dat de regering uit de Europese Unie stapt zonder een akkoord te sluiten met Brussel.

24 reacties

  • Roland Vanlerberghe

    6 jaar geleden
    De basisdemocratie ten top, het volk middels zijn eigen verkozenen proberen buiten spel te zetten, als enig excuus moet je daarbij vermelden dat de EU ze economisch letterlijk het mes op de keel zet en dat het referendum geen overtuigende meerderheid gaf voor de exit van het VK.
  • Oisin Macdara

    6 jaar geleden
    Eerst laten ze de bevolking stemmen, en als de uitlsag hun niet goed uitkomt, dan veranderen ze de wet!
  • Jan Wuyts

    6 jaar geleden
    GB heeft de kuren van mijn kater Tommeke, binnen en weer buiten, terug binnen en weer buiten, al naargelang het hem uitkomt. Eens kijken of er binnen iets te rapen valt, of buiten effen bij de buren gaan gluren... en nog maar eens terugkeren. Maar het betreft geen wispelturige kater maar een éénmalige serieuze beslissing met nog serieuzere gevolgen. Foute inschatting is voor hun rekening niet de onze.
  • Roeland Van de Wal

    6 jaar geleden
    Welaan,als ze dan toch in de EU blijven kunnen ze al die leuke aangename 'transmigranten' ineens in hun rangen opnemen en ook genieten van hun gezellige aanwezigheid aldaar.....Trouwens wanneer je het parcours van Theresa May even erop nagaat kan je vaststellen dat zij in heel haar politieke loopbaan nog nooit iets van betekenis heeft verwezenlijkt.
  • Daniël Gyssens

    6 jaar geleden
    Waat een heimelijk,kruiperig en hypocriet gedoe is dat allemaal.