Voorzitter John Crombez.
Volledig scherm
Voorzitter John Crombez. © BELGA

Sp.a wil zorgcrisis aanpakken met begrotingsoverschot, ABVV eist 2.300 euro minimumloon

Voor de sp.a is 1 mei niet alleen een feestdag, maar ook een dag om een "nieuwe strijd" te voeren, een strijd "voor minder zorgen en een nieuwe zekerheid: de zorgzekerheid". Dat zegt voorzitter John Crombez aan de vooravond van het Feest van de Arbeid in de Gentse Vooruit. ABVV-voorzitter Rudy De Leeuw pleit voor een optrekking van het minimumloon tot 2.300 euro.

637 reacties

  • lucien luyten

    6 jaar geleden
    Ze zijn zolang aan de macht geweest door coalities te vormen, meestal met cvp want die willen er ook altijd bij zijn !
  • Gavino Kirsten Farre

    6 jaar geleden
    Iedereen klaagt maar over het beleid van de sossen, maar iedereen heeft er toch altijd voor gestemd, rare opvattingen? Vraag u liever af hoe het komt dat ze zo lang aan de macht hebben geweest...jullie kiezen toch?
  • beu bleu

    6 jaar geleden
    het eerste wat elke gezonde huisvader doet met geld dat overblijft, is schulden terugbetalen. de $pa denkt daar duidelijk anders over. lang leve de $pa en de torenhoge belgische staatsschuld
  • Marco brilmans

    6 jaar geleden
    Dit is een (weliswaar, utopisch) goed idee maar zorg eerst dat de meerderheid hier ook mee op de boot springt.. Alleen spijtig dat de sossen nu met zulke ideeën komen aanstormen terwijl ze niet eens de drukkracht hebben, gezien hoe zij zaakjes regelen, dan moet men niet met zulk voorstel afkomen.. Bende zakkenvullers.
  • ronny cuypers

    6 jaar geleden
    14 euro bruto. Welk bruto? De totale loonkost waar de werknemer voor presteert, of de habbekrats die overblijft na allerhande bijdragen en belastingen die moeten dienen om die gouden sociale zekerheid te betalen.