Koppel laat kindjes achter in hotel op Mallorca en gaat feesten met de babysitters

Een Brits koppel wordt beschuldigd van kinderverwaarlozing omdat ze hun twee dochtertjes tijdens hun vakantie op Mallorca herhaaldelijk alleen achterlieten op de hotelkamer, terwijl ze zelf de bloemetjes gingen buitenzetten.

ehu

De feiten speelden zich af op Mallorca, in het Palma Bay hotel in El Arenal waar het Schotse gezin verbleef. Volgens de Spaanse krant The Olive Press verwittigde het hotel de politie, die de moeder en stiefvader vervolgens aangeklaagd heeft voor kinderverwaarlozing.

De twee zouden hun kinderen van 11 en 4 herhaaldelijk alleen hebben achtergelaten in het hotel, en dat ondanks verschillende waarschuwingen. Hoewel het paar zelf beweerde dat een ander Brits koppel had beloofd een oogje in het zeil te houden, getuigen verschillende andere gasten dat ze zélf - bij gebrek aan ouders - voor de kinderen hadden moeten zorgen. De kinderen werden urenlang alleen gelaten, tot ’s avonds toe.

Maddie McCann

Amanda Wignall (37) verbleef in hetzelfde resort en is nog altijd aangedaan van de feiten. “Toen ik in het hotel vertrok naar de luchthaven, heb ik moeten huilen”, herinnert ze zich. “Ik kan nog huilen als ik eraan terugdenk. Hoe ik die kinderen moest achterlaten, in de wetenschap dat iedereen ze zou kunnen ontvoeren. Dit had op een Maddie McCann-verhaal kunnen uitdraaien. Ze hadden geen benul van hoe gevaarlijk de situatie was.”

“De oudste vertelde me dat ze nog al op vakantie waren geweest en dat haar stiefvader en moeder hen toen ook achterlieten wanneer ze gingen drinken. Dat meisje heeft de hele vakantie niets anders gedaan dan op haar kleine zusje gepast.”

De politie trof beide ouders en het ‘babysittende’ koppel dronken aan, en arresteerde de ouders. De kinderen werden eerst een tijdlang in bescherming geplaatst, maar zijn intussen naar het Verenigd Koninkrijk teruggekeerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer