Netflix zou Claire Foy (foto) tweehonderdduizend pond in achterstallige betalingen gegeven hebben.
Volledig scherm
Netflix zou Claire Foy (foto) tweehonderdduizend pond in achterstallige betalingen gegeven hebben. © AFP

Claire Foy alsnog extra vergoed voor 'The Crown' nadat ze lager salaris kreeg dan tegenspeler

Actrice Claire Foy, die de Britse koningin Elizabeth speelt in de populaire Netflix-serie ‘The Crown’ zou een som geld ter waarde van tweehonderdduizend Britse pond gekregen hebben van Netflix. Begin dit jaar werd bekend dat Foy veel minder verdiende voor haar titelrol dan haar tegenspeler en echtgenoot in de serie Mattt Smith. Die onthulling leidde tot een storm aan internationale kritiek.

3 reacties

  • Kelly Verlinden

    6 jaar geleden
    Acteurs en actrices worden verloond naar naamsbekendheid en succes. Als we elke trien waarvan niemand heeft gehoord hetzelfde gaan betalen als acteurs die blijkbaar een veel betere manager hebben dan is het eind helemaal zoek. Ik heb Scarlett Johansson nog nooit weten te klagen over haar loon.
  • Marijke Boulet

    6 jaar geleden
    Wat een larie allemaal, Alonso verdient 30 keer meer dan Vandoorne om bij de zelfde werkgever identiek de zelfde job te doen !
  • Koen Geboor-Groffy

    6 jaar geleden
    Dus vrouwen die minder verdienen krijgen nu bijgepast, maar mannen die minder krijgen als de sterren, en die zijn er ook legio, krijgen nu ook niets. Is de showbizz op zijn kop gevallen? Wat is een acteur eigenlijk waard? 400k€ voor die troep is ongeveer ok?