Netflix maakt releasedatum seizoen 2 ‘13 Reasons Why’ bekend met mysterieuze trailer

Het langverwachte tweede seizoen van de Netflix-hitserie ‘13 Reasons Why’ komt op 18 mei uit. Dat maakte het officiële Twitter-account van de show gisterenavond bekend. Alle afleveringen zullen - net zoals vorig jaar - in één keer op de streamingsdienst verschijnen.

lmas

Aan het einde van het eerste seizoen werd al snel duidelijk dat er in 2018 een vervolg zou komen. Het verhaal van Hannah leek echter helemaal afgerond, dus hoe moet het dan verder in seizoen twee? “De mensen vergeten dat bij elke tape ook iemand hoort met een eigen verhaal”, zei schrijver Brian Yorkey in mei van vorig jaar in een interview met Entertainment Weekly. “We kennen de versie van Hannah, maar er is nog zoveel meer te vertellen over de verschillende personages.” In datzelfde interview verklapte hij ook al dat “er ook weer voice-overs zullen zijn in elke aflevering, maar niet van Hannah.”

Het lijkt er dus op dat Hannah niet meer het centrale punt van de serie is. Op Twitter wordt er al druk gespeculeerd over wie dat dan wel zal zijn. Na een eerste blik op de trailer te werpen - en de vele foto’s in het rond te zien vliegen - lijken de meesten ervan overtuigd dat Tyler het hoofdpersonage zal zijn in het tweede seizoen. Tyler, hobbyfotograaf en stalker van Hannah, kocht in de laatste aflevering van seizoen 1 een geweer.

In het eerste seizoen van ‘13 Reasons Why’ stapte de 17-jarige Hannah Baker uit het leven. Hierna stuurde ze cassettebandjes naar de personen die zij verantwoordelijk achtte voor haar wanhoopsdaad. De reeks veroorzaakte veel commotie omdat de zelfdoding van het meisje erg expliciet in beeld werd gebracht. Uit onderzoek bleek dat zoiets kan aanzetten tot kopieergedrag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer